מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

7 ביוני 2022 11:44 תגובה אחת

בכל פעם שאני ניגשת לשחזור מתכונים מהמטבח הקווקזי אני נפעמת מהיכולת של אותן נשים לבנות מטבח מגוון ושופע ממספר מצומצם מאוד של חומרי גלם ובתיבול מינימלי.

המתכון של אדיסה ADISE – "חלווה" עשויה קמח מהמטבח הקווקזי (יהודים הרריים, זוכרים את השם הנכון?) מדגים בצורה יוצאת דופן את האמירה שלי למעלה. בעצם, זו בכלל לא חלווה, אלא איזשהו ממתק שעשוי משלושה מרכיבים בלבד: קמח לבן, סוכר וחמאה. על מנת להוסיף לממתק הזה מראה חגיגי נהגו נשות העדה לנעוץ פיסות של אגוזי מלך בקוביות החלווה. אגב, כמו ברוב המאכלים זה לא השם היחיד, בחלק מהאזורים קוראים לה אסידו ASIDO.

בפורים נשות העדה נהגו להכין ולשלוח את החלווה יחד עם לובוש טוטואי לשכנות וקרובות משפחה. גם במסיבות אירוסין, חתונות ואירועים מאוד חגיגיים נהגו להכין את הממתק בעל הטעם האגוזי. הגרסה המובאת כאן היא חלבית, משיקולי כשרות ועלויות קיימת גם גרסה פרווה בה מחליפים את החמאה בשמן חמניות.

לפני שתגשו למתכון אצייד אתכן באזהרת מסע – תהליך הבישול הוא מעט סזיפי. "מקרמלים" את הקמח תוך כדי ערבוב בלתי פוסק כמעט כ-40 דקות. מניחה שזו הסיבה שנהגו להכין את האדיסה רק באירועים מאוד חגיגיים. התהליך קירמול הקמח עם החמאה מקנה לאדיסה את טעמו האגוזי, אולי בגלל זה חלק קוראים לה "חלווה".

מתכון לאדיסה – "חלווה" מהמטבח הקווקזי

מצרכים ל-2 צלחות הגשה בינוניות (כ-10 מנות קטנות):
+ 250 גרם חמאה
+ 400 גרם קמח לבן
+ 200 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:
+ בסיר רחב ושטוח ממיסים חמאה על להבה בינונית-נמוכה.
+ מוסיפים בהדרגה קמח תוך כדי בחישה מתמדת כדי למנוע מהקמח להישרף. ממשיכים לבחוש 30-40 דקות. תחילה התערובת תהיה חולית ומתפוררת, אחרי כ-30 דקות הצבע יהפוך לזהוב עמוק והתערובת תהיה לחה ובמרקם של פלסטלינה רכה.
+ בשלב הזה מסירים מהלהבה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים היטב 2-3 דקות עד לפיזור אחיד של אבקת הסוכר.
+ מעבירים מייד ל-2 צלחות הגשה שטוחות. בעזרת כף עץ משטחים את החלווה, מפזרים חצאי אגוזי מלך ולוחצים עליהם מעט כדי שישקעו בתערובת החמה. כאן תוכלו לראות סרטון של הכנת החלווה.
+ חורצים בעזרת סכין חדה לקוביות קטנות ומצננים. חורצים שוב עד שהקוביות מתנתקות.
+ שומרים בקופסא אטומה עד שבוע. אפשר גם לשמור במקפיא פרק זמן ממושך הרבה יותר.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • צ'יבורקי CHIBUREKIצ'יבורקי CHIBUREKI
  • קוטאב – QUTABקוטאב – QUTAB
  • חנומה HANUMAחנומה HANUMA
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
פורסם ב: חגים, מטבח קווקזי ושו"ת, מתוק, מתכונים, פורים תגיות: יהודים הררים, מטבח קווקזי, מתכונים קווקזים
« הקודם
הבא »

תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 1 במרץ 2023 בשעה 19:29 הגב

    כל הכבוד. תמשיכי כך

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס