מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

19 בדצמבר 2021 13:17 אין תגובות

ככל שהמעלות יורדות כך עולה צריכת האסאדו שלי. מדובר בנתח זול, קשה מאוד להרוס אותו מפני שהוא לא מתייבש (בזכות אחוזי שומן גבוהים). הוא לא מצריך התעסקות רבה, צורבים והיידה לבישול ארוך.
אם אתם מקפידים על תזונה דלה בפחממות וסוכרים (פלאו/קיטו) אפשר להוריד את הדבש.
הצעה אחרונה לפני שניגש למתכון, כשהאסדו כבר די מבושל הפרישו 2 כוסות מנוזלי הבישול ובשלו בהם אורז מלא או בר. תהיה לכם תוספת טעימה מאוד לצד הבשר.

תבשיל אסאדו חורפי

מתכון פשוט וטעים לאסאדו בפטריות ובצל מקורמל

מצרכים ל 6-8 מנות:
2.5-3 ק"ג אסאדו עם עצם
6 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לטבעות
2 סלסלות פטריות שמפניון
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט איכותי
2-3 ענפי רוזמרין

אופן הכנה:

  • על להבה גבוהה מחממים סיר גדול וכבד (ללא שמן, יש מספיק שומן באסדו). צורבים הייטב את נתחי האסדו מכל הצדדים עד לקבלת מעטפת שזופה מאוד. מוציאים לקערת זכוכית או נירוסטה.
  • באותו סיר ובלי להוסיף שמן מטגנים בצל עד לקבלת צבע חום עמוק, מידי פעם מערבבים. הטיגון יכול לקחת כ-10 דקות, אנחנו רוצים שרוב נוזלי הבצל יתאדו והוא יתקרמל הייטב.
  • מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים עם הבצל, מניחים מעל את הפטריות ושאר חומרי התיבול למעט הרוזמרין.
  • מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 שעות עד לקבלת בשר שמתפרק בקלות מהעצם.
  • בשלב הזה אמליץ לכם להפריש חלק מהנוזלים ולבשל בהם אורז מלא כתוספת ליד.
  • סמוך להגשה מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ומבשלים עוד 10 דקות.

בתאבון,
אלונה

אוסובוקו
מחפשים רעיון נוסף לתבשיל חורפי? לחצו על התמונה למתכון של אוסובוקו בערמונים וירקות שורש

אולי תאהבו גם:

  • פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
  • עוגיות צ'דר ופלפל שחורעוגיות צ'דר ופלפל שחור
  • עוגיות שקדים סופר פריכותעוגיות שקדים סופר פריכות
פורסם ב: בשר ועוף, חגים, מתכונים, עיקריות תגיות: אסאדו, בישול ארוך, מתכון לאסאדו, תבשיל חורפי
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס