רוב בתי האב בישראל מנסים להשמיד כל טיפה של חמץ בבית.
תכולת המזווה נזרקת החוצה וכולנו מגלים ששוב קנינו יותר מדי חבילות פסטה.
את המתכון הזה קשה להרוס כי פסטה היא קרקע נהדרך כמעט לכל חומר גלם שיש במקרר.
לכן אין לכם מה לחשוש, תאספו את כל הגבינות שנותרו במקרר, הוסיפו להן פטריות בשרניות ואנשובי למליחות והנה מנת חיסול חמץ מושלמת.
מתכון לפשטידת פסטה עם גבינות, אנשובי ופטריות
חומרים ל-6-8 מנות:
חבילת פסטה קצרה (500 גרם לפני הבישול)
200 גרם פטריות פורטובלו פרוסות
כוס גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גורגונזולה מפוררת
קופסה של אנשובי מסוננים וקצוצים דק
50 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס
קורט אבקת אגוז מוסקט
כוס פרמזן מגוררת
אופן הכנה:
+ מבשלים פסטה בשפע מי מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. מסננים.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים פטריות 2-3 דקות להזהבה קלה.
+ שמים פסטה בתבנית, מוסיפים אליה את הפטריות ושאר החומרים למעט פרמזן ומערבבים.
+ מפזרים פרמזן מלמעלה ואופים 30 דקות עד להזהבה יפה.
בתאבון,
אלונה