מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » בלוג » סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

22 ביוני 2022 12:02 אין תגובות

זהו בכלל מתכון לחורף, מה לסלק ולקיץ? אבל השבוע, במשלוח הירוקים שלי קיבלתי שקית של סלק צבעוני מתוק ויפה. לא נבשל ממנו משהו?

סלק צלוי סלט

המנה הזו היא בין תוספת לסלט חגיגי. אם תשימו את ידכם על סלקים מהסוג הזה, תצלו אותם הייטב ותפרסו על מגש רחב ושטוח הוא בהחלט יכול להיות כוכב בבראנצ' חברים הבא שתארחו.

בדרך כלל אני עושה מנות מהסוג הזה כשהתנור כבר עובד ממילא. עוטפת את הירקות בנייר כסף וזורקת לתנור. משאירה אותם שם עד שמסיימת לאפות את שאר המנות שתיכנני לאותה ארוחה.

לגבי תחליפים:

סלק רגיל – אפשר אבל זה לא יצא אותו דבר, גם ברמת הנראות וגם ברמת הטעם.
קישק (יוגורט מיובש מהמטבח הערבי) – לדעתי עדיף, לפחות בפעם הראשונה להצמד למתכון המקורי, לאחר מכן תוכלו לחפש את התחליף לנגיעת החמוץ שלכם למנה. לקישק יש טעם ייחודי מאוד, מלוח וחמוץ יחד, אני מאוד אוהבת אותו, הוא נותן איזה בוסט של טעם גם לחביתה הכי משעממת.
אורגנו טרי – במקומו אפשר לשים עלי זעתר, נענע או כל עשב תבלין טרי שיש בו שמץ של חריפות.

סלק צלוי מתכון

מתכון לסלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

מצרכים ל-4-6 מנות:

  • 10-12 סלקים צבעוניים
  • שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • מלח אטלנטי
  • כף קישק מגורר
  • חצי כף עלי אורגנו קצוצים דק

אופן הכנה:

+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים בתבנית וצולים כשעתיים. במידה והסלקים קטנים אפשר לשים בתבנית ולסגור אותה בנייר כסף, בלי לעטוף אותם אחד-אחד.
+ מצננים, קולפים, פורסים דק מאוד ומסדרים יפה עם גבי צלחת רחבה ושטוחה.
+ מפזרים מעל, באופן אחיד את שאר החומרים ומגישים.

ברור שאפשר לצלות את הסלקים יום קודם, לפרוס ולתבל סמוך להגשה.

בתאבון,
אלונה

פורסם ב: Uncategorized, טבעוני / צמחוני, מתכונים, סלטים, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס