זהו בכלל מתכון לחורף, מה לסלק ולקיץ? אבל השבוע, במשלוח הירוקים שלי קיבלתי שקית של סלק צבעוני מתוק ויפה. לא נבשל ממנו משהו?
המנה הזו היא בין תוספת לסלט חגיגי. אם תשימו את ידכם על סלקים מהסוג הזה, תצלו אותם הייטב ותפרסו על מגש רחב ושטוח הוא בהחלט יכול להיות כוכב בבראנצ' חברים הבא שתארחו.
בדרך כלל אני עושה מנות מהסוג הזה כשהתנור כבר עובד ממילא. עוטפת את הירקות בנייר כסף וזורקת לתנור. משאירה אותם שם עד שמסיימת לאפות את שאר המנות שתיכנני לאותה ארוחה.
לגבי תחליפים:
סלק רגיל – אפשר אבל זה לא יצא אותו דבר, גם ברמת הנראות וגם ברמת הטעם.
קישק (יוגורט מיובש מהמטבח הערבי) – לדעתי עדיף, לפחות בפעם הראשונה להצמד למתכון המקורי, לאחר מכן תוכלו לחפש את התחליף לנגיעת החמוץ שלכם למנה. לקישק יש טעם ייחודי מאוד, מלוח וחמוץ יחד, אני מאוד אוהבת אותו, הוא נותן איזה בוסט של טעם גם לחביתה הכי משעממת.
אורגנו טרי – במקומו אפשר לשים עלי זעתר, נענע או כל עשב תבלין טרי שיש בו שמץ של חריפות.
מתכון לסלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי
מצרכים ל-4-6 מנות:
- 10-12 סלקים צבעוניים
- שמן זית
- כף מיץ לימון
- מלח אטלנטי
- כף קישק מגורר
- חצי כף עלי אורגנו קצוצים דק
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ עוטפים את הסלקים בנייר כסף, מניחים בתבנית וצולים כשעתיים. במידה והסלקים קטנים אפשר לשים בתבנית ולסגור אותה בנייר כסף, בלי לעטוף אותם אחד-אחד.
+ מצננים, קולפים, פורסים דק מאוד ומסדרים יפה עם גבי צלחת רחבה ושטוחה.
+ מפזרים מעל, באופן אחיד את שאר החומרים ומגישים.
ברור שאפשר לצלות את הסלקים יום קודם, לפרוס ולתבל סמוך להגשה.
בתאבון,
אלונה