יש משהו כל כך מחמם ומנחם בקדרה או מרק שספג חום בנחת. הטעמים מתמזגים לאחד, המשפט "השלם גדול מסך חלקיו" רלוונטי במקרים הלאה מאוד.
אבל יש את הרגע הזה בסוף, חצי שעה לפני הסיום שאני כבר מאבדת את הסבלנות ונמאס לי.
רוצה לאכול! ולא בא לי לחכות אפילו לא רגע אחד.
אולי זה כל הקסם?
להגיע זועם לצלחת ואז יש הרבה יותר ממה להתנחם
לא בגלל החורף הקר אני כותבת את הפוסט הזה דווקא עכשיו.
אלא כי אני כבר קצת מיציתי את תהליך הבישול שמתרחש לי בבטן. עוד 3 ימים אני מגיעה לסוף החודש התשיעי והעוברה הנחמדה שיושבת לי בגוף מסרבת להתפנות.
אורי אומר שהיא לא רוצה לצאת כי נעים לה אני מאכילה אותה בדברים טעימים.
אבל הסבלנות שלי הגיעה לקיצה אז יאללה…… החוצה!!
מתכון למרק שעועית שחורה
חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג גרונות הודו
2 כוסות (לפי השרייה) שעועית שחורה מושרת למשך לילה ומסוננת
1/4 כוס שמן זית
4-5 בצלי שאלוט קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף קצוץ דק בלי גרעינים
עלים מ-2 גבעולי תימין
כפית כמון
כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
+ שמים גרונות הודו בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה ובסיר חצי מכוסה. מכפים את הקצף שעולה מדי פעם.
+ בסיר נוסף מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא מעט מתרככת. מסננים.
+ מוסיפים את השעועית המבושלת לסיר עם הגרונות, מוסיפים מים במידת הצורך ומבשלים על להבה נמוכה שעה. עד שהשעועית רכה לגמרי ומתחילה להתפרק.
+ מוציאים את הגרונות ומצננים מעט. מפרקים את הבשר מהעצמות בעזרת ידיים ומחזירים למרק. את העצמות זורקים.
+ מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצלים, שום פלפל ירוק וימין דקה-שתיים עד שריח השום עולה. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד דקה.
+ מעבירים את תערובת התבלינים לסיר עם המרק ומערבבים. טועמים וממליחים במידת הצורך. מגישים חם או שומרים במקרר עד 4 ימים.
אלונה