שנים שהסתבכתי בהכנת בצק פריך, מעולם הוא לא יצא פריך כפי שרציתי, דק כפי שחלמתי ולרוב פשוט ויתרתי מראש. כשנתבקשתי להכין גרסאות פרווה בכלל הלכתי לאיבוד בין כל תחליפי החמאה. ואז הגיעה שולה, אמא של ניר השכן שלי. טוב, היא לא באמת הגיעה אלא שפשוט ניר נתן לי לטעום מהבורקיטס שלה. בזמן שבלסתי אותם אחד אחרי השני הוא טען בפני שמדובר בבצק ממש ממש פשוט, "רק קמח, מים ושמן. לישה קצרה וזה מוכן". לא האמנתי לו ובכל זאת רציתי לנסות כי הבורקיטס שלה היו טעימים להפליא.
כבר בניסיון הראשון הבצק יצא מעולה ונוח לרידוד. מאז ניסיתי אינספור מילואים ואני חושבת שדי התאהבתי בבצק הפשוט והמושלם הזה. בעיני זה לגמרי מתכון המשתייך לקבוצת "מתכוני פטנט".
מתכון לבורקיטס גבינה מהירים
מצרכים לכ-25 יחידות:
לבצק:
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן זית איכותי
חצי כוס מים רותחים
למלית:
250 גרם פטה מפוררת
200 גרם גאודה או חמד מגוררת
להברשה:
ביצה טרופה עם קצת חלב
שומשום או קצח
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-180 טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מכינים את הבצק: בקערת ערבוב שמים קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ומערבבים בעזרת כף. כשהמסה נעימה למגע מסיימים את הלישה עד לקבלת כדור בצק אחיד. מניחים בקערה למנוחה של 10 דקות.
+ מכינים מלית: בקערה נוספת מערבבים את הגבינות. בשלב זה אפשר להוסיף עלי זעתר טריים או טבעות זיתים.
+ מרדדים, מעצבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 4-5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-15 ס"מ (כוס גדולה אם אין לכן קורצן).
+ על כל עיגול מניחים כפית מלית, מקפלים לחצי עיגול, משטחים מעט ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
+ מניחים את כל הבורקיטס בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה עמוקה.
+ מצננים ואוכלים לצד זיתים, טחינה וקצת חריף. אפשר לשמור בקופסה אטומה ליום למחרת.
יום טעים ונעים,
אלונה
לבצק זה מוסיפים כף חומץ
ו/או 2, כפיות אבקת אפייה
כדי שיצא מוצלח יותר