אני עצלנית. נכון' במבט ראשון נראה שאני מין בחורה חרוצה שכל היום עמלה על הסירים ומפרסמת פוסטים אחרי 12 שעות עבודה במשרד. זה בהחלט נכון אבל חלק גדול משעות הפנאי שלי עוברות בשכיבה רופסת על הספה החדשה. בוהה בתקרה וכשמחשבות קצרות קופצות ובורחות מהראש. בשנייה הראשונה אני בטוחה שעליתי על הדבר הבא ואז מגלה שזה עוד איזו מחשבה הזויה מדי או שכבר עשו את זה.העצלנות שווקה לנו כתכונה בזויה אבל בעיני היא דווקא חשובה וחיובית מאוד. בזכותה נולדו ההמצאות הכי חשובות ביקום, אני עצלנית מדי כדי לחפש אותן ברחבי הרשת ולהיא לכן כאן הוכחות אבל האמינו לי. באמת. בלעדיה היינו ממשיכים לעשות את הכל מסורבל, ארוך ומיגע.השבוע, ברגע של התקף פעלתנות בלתי נשלטת קפצתי לכפר רות, שם חקלאי שאת שמו אינני יודעת מוכר את התוצרת שלו. מלאתי את סלי במני ירקות ואז פגשתי אותו – מנגולד אדום!!! רכשתי בלי תוכנית סדורה.
בבית הנחתי אותו על השיש ומייד הבנתי שמתחשק לי מאפה חמים, טעים ומושקע כזה. אבל בלי להכין בצק פריך + לחכות שעתיים שיתקרר + לאפות אותו קודם לבד ואח"כ עם המלית שגם אותה צריך להכין. לאחר חיפוש קצר ברשת פגשתי את הגאלט – מאפה נונשלנטי וקל מאוד להכנה שנראה כמו נסיך במינימום.
את המתכון לבצק מצאתי בבלוג PASTA EVERY DAY אחרי ששעות חיפשתי בצק פריך יחסית בלי תעופות חמאה. לא שיש לי משהו נגד חמאה אבל באותו בוקר אכלתי 3 פרוסות של פאי פקאן עם בצק פריך מאוד. באופן כללי אני מאוד אוהבת את הבלוג הזה, הבחורה חיה את החלום: גרה לה על שפת אגם קסום אי שם באיטליה, משפצת את בית חלומותיה (כי היא גם אדריכלית ולא רק בשלנית מעולה), מבשלת לה את הקישואים מהגינה ומצלמת צילומים מדהימים …. נו מה בן אדם צריך בחיים האלה?
"גאלט" אגב, זו שמה של שיטת סגירה מהסוג הזה אשר אינה מצריכה תבנית מיוחדת. מרדדים, מפזרים את המלית, סוגרים בשניות ולתנור. לרוב מכינים אותו מבצק פריך אבל אפשר להשתמש גם בבצק עלים איכותי או בצק שמרים.
מתכון למאפה מהיר של מנגול ופטה
חומרים לגאלט בקוטר 30 ס"מ:
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
ביצה
למלית:
2 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
צרור מנגולד אדום או רגיל קצוץ
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת פטה מפוררת
להברשה וקישוט:
ביצה טרופה
שומשום שחור
אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד. נותנים לו לנוח 2 דקות ולשים עוד 3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להרכבת הגאלט.
+ מכינים מלית: מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצל 4-5 דקות להזהבה. מוסיפים מנגולד ומטגנים 2 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מסירים מהאש, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל. מוסיפים גבינת פטה ומערבבים.
+ מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים לתבנית.
+ מפזרים את המלית בשכבה אחידה ומשאירים שוליים של 3 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על המלית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
+ אופים 25-30 דקות לקבלת מאפה זהוב מאוד. מגישים חמים לצד סלט עלים. אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולחמם סמוך להגשה.
בתאבון,
אלונה