מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » גאלט מנגולד אדום ופטה

גאלט מנגולד אדום ופטה

19 בספטמבר 2014 4:25 אין תגובות

בואו נשים את הדברים על השולחן!! (סטיגידוש!!! בלוג אוכל, לשים על השולחן….)
אני עצלנית. נכון' במבט ראשון נראה שאני מין בחורה חרוצה שכל היום עמלה על הסירים ומפרסמת פוסטים אחרי 12 שעות עבודה במשרד. זה בהחלט נכון אבל חלק גדול משעות הפנאי שלי עוברות בשכיבה רופסת על הספה החדשה. בוהה בתקרה וכשמחשבות קצרות קופצות ובורחות מהראש. בשנייה הראשונה אני בטוחה שעליתי על הדבר הבא ואז מגלה שזה עוד איזו מחשבה הזויה מדי או שכבר עשו את זה.העצלנות שווקה לנו כתכונה בזויה אבל בעיני היא דווקא חשובה וחיובית מאוד. בזכותה נולדו ההמצאות הכי חשובות ביקום, אני עצלנית מדי כדי לחפש אותן ברחבי הרשת ולהיא לכן כאן הוכחות אבל האמינו לי. באמת. בלעדיה היינו ממשיכים לעשות את הכל מסורבל, ארוך ומיגע.השבוע, ברגע של התקף פעלתנות בלתי נשלטת קפצתי לכפר רות, שם חקלאי שאת שמו אינני יודעת מוכר את התוצרת שלו. מלאתי את סלי במני ירקות ואז פגשתי אותו – מנגולד אדום!!! רכשתי בלי תוכנית סדורה.

בבית הנחתי אותו על השיש ומייד הבנתי שמתחשק לי מאפה חמים, טעים ומושקע כזה. אבל בלי להכין בצק פריך + לחכות שעתיים שיתקרר + לאפות אותו קודם לבד ואח"כ עם המלית שגם אותה צריך להכין. לאחר חיפוש קצר ברשת פגשתי את הגאלט – מאפה נונשלנטי וקל מאוד להכנה שנראה כמו נסיך במינימום.

את המתכון לבצק מצאתי בבלוג PASTA EVERY DAY אחרי ששעות חיפשתי בצק פריך יחסית בלי תעופות חמאה. לא שיש לי משהו נגד חמאה אבל באותו בוקר אכלתי 3 פרוסות של פאי פקאן עם בצק פריך מאוד. באופן כללי אני מאוד אוהבת את הבלוג הזה, הבחורה חיה את החלום: גרה לה על שפת אגם קסום אי שם באיטליה, משפצת את בית חלומותיה (כי היא גם אדריכלית ולא רק בשלנית מעולה), מבשלת לה את הקישואים מהגינה ומצלמת צילומים מדהימים …. נו מה בן אדם צריך בחיים האלה?

"גאלט" אגב, זו שמה של שיטת סגירה מהסוג הזה אשר אינה מצריכה תבנית מיוחדת. מרדדים, מפזרים את המלית, סוגרים בשניות ולתנור. לרוב מכינים אותו מבצק פריך אבל אפשר להשתמש גם בבצק עלים איכותי או בצק שמרים.


מתכון למאפה מהיר של מנגול ופטה

חומרים לגאלט בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
ביצה

למלית:
2 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
צרור מנגולד אדום או רגיל קצוץ
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת פטה מפוררת

להברשה וקישוט:
ביצה טרופה
שומשום שחור

אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד. נותנים לו לנוח 2 דקות ולשים עוד 3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להרכבת הגאלט.

+ מכינים מלית: מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצל 4-5 דקות להזהבה. מוסיפים מנגולד ומטגנים 2 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מסירים מהאש, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל. מוסיפים גבינת פטה ומערבבים.
+ מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים לתבנית.
+ מפזרים את המלית בשכבה אחידה ומשאירים שוליים של 3 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על המלית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
+ אופים 25-30 דקות לקבלת מאפה זהוב מאוד. מגישים חמים לצד סלט עלים. אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולחמם סמוך להגשה.

 

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • עוגיות שקדים סופר פריכותעוגיות שקדים סופר פריכות
  • ארוחת בוקר בירושלים – המלצות למקומות הכי שווים בעירארוחת בוקר בירושלים – המלצות למקומות הכי שווים בעיר
  • שניצל אפוי בציפוי ביסלישניצל אפוי בציפוי ביסלי
  • פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשיםפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מתכונים, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס