מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » חגים » גאלט מנגולד אדום ופטה

גאלט מנגולד אדום ופטה

19 בספטמבר 2014 4:25 אין תגובות

בואו נשים את הדברים על השולחן!! (סטיגידוש!!! בלוג אוכל, לשים על השולחן….)
אני עצלנית. נכון' במבט ראשון נראה שאני מין בחורה חרוצה שכל היום עמלה על הסירים ומפרסמת פוסטים אחרי 12 שעות עבודה במשרד. זה בהחלט נכון אבל חלק גדול משעות הפנאי שלי עוברות בשכיבה רופסת על הספה החדשה. בוהה בתקרה וכשמחשבות קצרות קופצות ובורחות מהראש. בשנייה הראשונה אני בטוחה שעליתי על הדבר הבא ואז מגלה שזה עוד איזו מחשבה הזויה מדי או שכבר עשו את זה.העצלנות שווקה לנו כתכונה בזויה אבל בעיני היא דווקא חשובה וחיובית מאוד. בזכותה נולדו ההמצאות הכי חשובות ביקום, אני עצלנית מדי כדי לחפש אותן ברחבי הרשת ולהיא לכן כאן הוכחות אבל האמינו לי. באמת. בלעדיה היינו ממשיכים לעשות את הכל מסורבל, ארוך ומיגע.השבוע, ברגע של התקף פעלתנות בלתי נשלטת קפצתי לכפר רות, שם חקלאי שאת שמו אינני יודעת מוכר את התוצרת שלו. מלאתי את סלי במני ירקות ואז פגשתי אותו – מנגולד אדום!!! רכשתי בלי תוכנית סדורה.

בבית הנחתי אותו על השיש ומייד הבנתי שמתחשק לי מאפה חמים, טעים ומושקע כזה. אבל בלי להכין בצק פריך + לחכות שעתיים שיתקרר + לאפות אותו קודם לבד ואח"כ עם המלית שגם אותה צריך להכין. לאחר חיפוש קצר ברשת פגשתי את הגאלט – מאפה נונשלנטי וקל מאוד להכנה שנראה כמו נסיך במינימום.

את המתכון לבצק מצאתי בבלוג PASTA EVERY DAY אחרי ששעות חיפשתי בצק פריך יחסית בלי תעופות חמאה. לא שיש לי משהו נגד חמאה אבל באותו בוקר אכלתי 3 פרוסות של פאי פקאן עם בצק פריך מאוד. באופן כללי אני מאוד אוהבת את הבלוג הזה, הבחורה חיה את החלום: גרה לה על שפת אגם קסום אי שם באיטליה, משפצת את בית חלומותיה (כי היא גם אדריכלית ולא רק בשלנית מעולה), מבשלת לה את הקישואים מהגינה ומצלמת צילומים מדהימים …. נו מה בן אדם צריך בחיים האלה?

"גאלט" אגב, זו שמה של שיטת סגירה מהסוג הזה אשר אינה מצריכה תבנית מיוחדת. מרדדים, מפזרים את המלית, סוגרים בשניות ולתנור. לרוב מכינים אותו מבצק פריך אבל אפשר להשתמש גם בבצק עלים איכותי או בצק שמרים.


מתכון למאפה מהיר של מנגול ופטה

חומרים לגאלט בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
ביצה

למלית:
2 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
צרור מנגולד אדום או רגיל קצוץ
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת פטה מפוררת

להברשה וקישוט:
ביצה טרופה
שומשום שחור

אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד. נותנים לו לנוח 2 דקות ולשים עוד 3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להרכבת הגאלט.

+ מכינים מלית: מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצל 4-5 דקות להזהבה. מוסיפים מנגולד ומטגנים 2 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מסירים מהאש, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל. מוסיפים גבינת פטה ומערבבים.
+ מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים לתבנית.
+ מפזרים את המלית בשכבה אחידה ומשאירים שוליים של 3 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על המלית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
+ אופים 25-30 דקות לקבלת מאפה זהוב מאוד. מגישים חמים לצד סלט עלים. אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולחמם סמוך להגשה.

 

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
  • מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפוןמקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מתכונים, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס