בהמשך לפוסטים אודות ממרחים אכתוב היום על ממרח שנוי במחלוקת בבית שלי. בעלי לא מוכן לגעת בכבד עוף והמצב חמור יותר כשהוא מזהה כבד קצוץ במקרר. ככל הנראה גם רוב הקוראים שלי כבר לא כאן אלא מנסים לשמור את הקפה של הבוקר בבטן. מי שיודע שזה לא בשבילו מוזמן בינתיים להיכנס לפוסטים הקודמים:
פסטו כוסברה
ממרח בטטה מתובל
אני מתנצלת מול אלה שהמראות והטעמים קשים להם עבדכם הנאמנה חייבת להישאר נאמנה לעצמה גם כן. כי אני חולה, מתה, מתמוגגת, מתמזגת עם כבד קצוץ. בכל זאת אני תוצרת ברית המועצות.
הגרסה שלי היא יותר פשוטה מהמקור והיא כוללת כבד ותעופות בצל מטוגן. אין ביצים ואין חמאה/שמלץ או מרגרינה. הכבד מקבל את המרקם הקרמי בגלל שאני טוחנת אותו למחית ולא קוצצת ולכן לא צריך את כל השומן הזה ובטח שלא ביצים שבגרסה המקורית נועדו ל"נפח" את הכמות בגלל שבשר היה פחות נגיש בזמנו.
מתכון לכבד קצוץ מהיר ופשוט
חומרים לכ-650 גרם ממרח:
1/2 ק"ג כבד עוף טרי
3 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים גס
מלח ופלפל שחור טחון
שמן נטרלי לטיגון
אופן הכנה:
+ מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן ומטגנים בצל כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב-עמוק. מעבירים את הבצל לקערת מעבד מזון.
+ באותה מחבת מטגנים כבדי עוף כ-3 דקות מכל צד עד שהם משחימים מבחוץ אבל עדיין רכים וורודים מבפנים. מעבירים לקערה עם הבצל.
+ מתבלים במלח וכמות נדיבה של פלפל שחור. טוחנים בפולסים עד לקבלת ממרח חלק. שומרים במקרר עד יומיים.
בתאבון ושבת שלום,
אלונה
את "נשמעת" מתוך המילים הכתובות כ"כ מיוחדת ונחמדה, אני נהנית לראות את המתכונים שלך ואף להכין מהם, תודה.
רציתי להסב את תשומת ליבך שאת הכבד צריך לצלות על האש לפני שמטגנים אותו והממרח יוצא ממש מיוחד לאחר הצליה.
ע"פ ההלכה היהודית, לא משתמשים בכבד לא צלוי,
תודה על הבמה, שיהיה לך כל טוב.