כשהייתי בת 11, בנסיבות לא סימפטיות במיוחד משפחתי אספה את מטלטליה ועלתה לישראל. חוויית ההגירה הייתה מטלטלת ושנים רבות הייתי עסוקה בלמידה והבנה של הזהות החדשה שלי. לקראת גיל 30, כשכבר הרגשתי "ישראלית" הרבה יותר מאשר "מהגרת" הסכמתי להביט אחורה ולקבל בחזרה את מי שהייתי לפני העלייה ארצה. בעצם ליצור זהות חדשה, שהיא גם ההווה וגם העבר.
את התהליך הזה עשיתי ועודני עושה דרך הסיפור הקולינרי של המשפחה והקהילה אליה היא הייתה שייכת – קהילת היהודים ההרריים (או "קווקזים", כפי שקוראים לנו בישראל). אוכל הוא הפריזמה דרכה העולם נראה לי מקום יותר טוב, הגיוני ועושה לי איזשהו סדר בתוך כל הכאוס הזה.
לצערי הרב, המטבח של יהודי קווקז לא עשה "עלייה" יחד איתנו. הוא נותר חלקי ושבור לרסיסים, כשאני פוגשת נשים מהעדה שלי אני רואה תמונה מצערת מאוד – המטבח הזה כמעט נעלם. כאן בבלוג תוכלו לראות חלק מהמתכונים שאני זכרתי או שיחזרתי, אני ממשיכה לאסוף ולהצליב מידע בתקווה שיום אחד הפרויקט הזה יהפוך למשהו בעל משמעות לילדי (בראש ובראשונה) ואולי ישמש גם בני ובנות העדה נוספים.
כחלק מה חקר הזה אני קמיים ארוחות משתה קווקזיות וסדנאות בישול שקשורות למטבח הזה
לפניכם קישורים לחלק מהפעילות שלי סביב המטבח הקווקזי:
1. מתכונים מהמטבח הקווקזי בבלוג שלי (המדור הזה מתעדכן כל הזמן).
2. כתבה שעשיתי בשיתוף עם עיתון "לאישה" (2016)
3. כתבה שעשיתי יחד עם jewish food society (באנגלית)
4. פלוב – סיפור המאכל ומתכון שצילמנו לערוץ טלויזיה יהודי בנילאומי
5. מטבח קווקזי במשחקי השף – האודישן שלי
המשך יבוא 🙂