אני נזהרת מאמירות גדולות סביב המתכונים שלי, משתדלת לא לצאת בהצהרות כמו:
המתכון הכי טוב ביקום
מאכל שלא תפסיקו לזלול
וכו' וכו'
אבל הפעם חורגת ממנהגי כי מדובר במאפה שתכינו בתדירות מאוד גבוהה ובזכותו תקבלו שלל מחמאות ובקשות לחלוק את המתכון לפלא הממכר.
הערת שוליים: אפשר וגם כדאי לשחק עם סוגי קמחים שונים במתכון זה, כל אחד מהם יוציא תוצאה שונה במרקם וידרוש כמות שונה של מים אבל שווה ניסיון. אני אוהבת להכין אותם עם קמח כוסמין מלא, הם יצאו פחות אווריריים אבל טעימים לא פחות (שימו לב, קמח כוסמין מלא סופח יותר מים).
מתכון לבייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל
מצרכים ל-20 בייגלס:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים
1 כף מלח פשוט ודק
3 כפות סוכר
3 כוסות מים קרים
חצי כוס שמן זית
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
חצי כוס טבעות זיתים (עדיף לשלב סוגים)
1 כוס קשקבל מגוררת
לציפוי:
כוס תערובת פיצוחים (זרעי צ'יה, שומשום, קצח וכו')
1 כפית מלח גס איכותי
הוראות הכנה:
+ בקערת מיקסר מערבבים קמח עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים מים ולשים 4-5 דקות בעזרת וו לישה.
+ מוסיפים שמן, עגבניות, זיתים וקשקבל ולשים 2 דקות עד לפיזור אחיד של החומרים.
+ מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים בניילון ומתפיחים שעה וחצי עד להכפלת הבצק. אפשר להתפיח לילה במקרר.
+ מוציאים אוויר מהבצק ונותנים לו לתפוח שוב כשעה. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
+ על משטח מקומח לשים מעט את הבצק ויוצאים ממנו גליל. בעזרת קלף או סכין פורסים את הגליל ל-20 חתיכות שוות (כמה שניתן, לא חייבים לשקול את פיסות הבצק).
+ לוקחים 2 קופסאות פלסטיק מלבניות או תבניות אינגלישקייק. בראשונה יוצקים כוס מים ובשנייה שמים את תערובת הפיצוחים והמלח.
+ יוצרים נחש ארוך ודק מכל פיסת בצק, טובלים במים ומייד לאחר מכן בפיצוחים ומניחים בתבנית. כך ממשיכים עם שאר פיסות הבצק.
+ אופים 16-18 דקות עד לקבלת בייגלס שזופים.
+ אוכלים בטמפ' חדר. אם לא אוכלים באותו יום עדיף לחלק לשכנים / להקפיא.
בתאבון,
אלונה
אין עלייך כל המתכונים שלך עברו נסיון ומוצלחים בטירוף