מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » מאפים מלוחים » בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

13 בפברואר 2022 12:55 אין תגובות

אני נזהרת מאמירות גדולות סביב המתכונים שלי, משתדלת לא לצאת בהצהרות כמו:
המתכון הכי טוב ביקום
מאכל שלא תפסיקו לזלול
וכו' וכו'
אבל הפעם חורגת ממנהגי כי מדובר במאפה שתכינו בתדירות מאוד גבוהה ובזכותו תקבלו  שלל מחמאות ובקשות לחלוק את המתכון לפלא הממכר.

מתכון לבייגלס

הערת שוליים: אפשר וגם כדאי לשחק עם סוגי קמחים שונים במתכון זה, כל אחד מהם יוציא תוצאה שונה במרקם וידרוש כמות שונה של מים אבל שווה ניסיון. אני אוהבת להכין אותם עם קמח כוסמין מלא, הם יצאו פחות אווריריים אבל טעימים לא פחות (שימו לב, קמח כוסמין מלא סופח יותר מים).

הנה דוגמא לבייגלה עם קמח כוסמין

מתכון לבייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

מצרכים ל-20 בייגלס:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים
1 כף מלח פשוט ודק
3 כפות סוכר
3 כוסות מים קרים
חצי כוס שמן זית
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
חצי כוס טבעות זיתים (עדיף לשלב סוגים)
1 כוס קשקבל מגוררת
לציפוי:
כוס תערובת פיצוחים (זרעי צ'יה, שומשום, קצח וכו')
1 כפית מלח גס איכותי

הוראות הכנה:
+ בקערת מיקסר מערבבים קמח עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים מים ולשים 4-5 דקות בעזרת וו לישה.
+ מוסיפים שמן, עגבניות, זיתים וקשקבל ולשים 2 דקות עד לפיזור אחיד של החומרים.
+ מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים בניילון ומתפיחים שעה וחצי עד להכפלת הבצק. אפשר להתפיח לילה במקרר.
+ מוציאים אוויר מהבצק ונותנים לו לתפוח שוב כשעה. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
+ על משטח מקומח לשים מעט את הבצק ויוצאים ממנו גליל. בעזרת קלף או סכין פורסים את הגליל ל-20 חתיכות שוות (כמה שניתן, לא חייבים לשקול את פיסות הבצק).
+ לוקחים 2 קופסאות פלסטיק מלבניות או תבניות אינגלישקייק. בראשונה יוצקים כוס מים ובשנייה  שמים את תערובת הפיצוחים והמלח.
+ יוצרים נחש ארוך ודק מכל פיסת בצק, טובלים במים ומייד לאחר מכן בפיצוחים ומניחים בתבנית. כך ממשיכים עם שאר פיסות הבצק.
+ אופים 16-18 דקות עד לקבלת בייגלס שזופים.
+ אוכלים בטמפ' חדר. אם לא אוכלים באותו יום עדיף לחלק לשכנים / להקפיא.

בתאבון,
אלונה

מקלות בייגל

אולי תאהבו גם:

  • פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקיפידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי
  • צ'ודו דלעת ואגוזי מלךצ'ודו דלעת ואגוזי מלך
  • כובאנה כרישהכובאנה כרישה
  • בורקיטס גבינות ב-20 דקותבורקיטס גבינות ב-20 דקות
פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים, שבועות תגיות: בייגלה זיתים, מאפה מלוח
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
משתה קווקזי

משתה קווקזי

פיתות זעתר במחבת

פיתות זעתר במחבת

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

החיפוש אחר המטבח הקווקזי שלי

החיפוש אחר המטבח הקווקזי שלי

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס