היא ניסתה לשמור את כל הטריקים שלה לעצמה, אבל איכשהו הצלחתי לגנוב לה את המתכון. מאחר וזו אחת הדרכים הבודדות שגורמות לי לאכול ירקות הוספתי גם פלפלים מתוקים למתכון. אני מניחה שרובינו לא יושבים כל היום לצד המנגל ולכן התאמתי אותו גם לתנור הביתי.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
3 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4-5 עגבניות בשלות חתוכות גס
1-2 פלפלים חריפים
3-4 פלפלים מתוקים חתוכים לרצועות בינוניות
חצי לימון חתוך לקוביות קטנטנות (עם הקליפה)
מיץ מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח גס איכותי
שמן זית בנדיבות
אופן הכנה:
+ מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 טורבו.
+ מסדרים את הירקות על גבי התבנית בשכבה אחת, מזלפים מעט שמן זית מעל וצולים עד לקבלת ירקות חרוכים הייטב אך לא שרופים.
+ מצננים מעט, קוצצים גס את הפלפלים החריפים והגמבות. מעבירים את כל הירקות לקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.
בתאבון,
אלונה