בכל פעם שאנחנו עורכים "מנגל שכנים" יפית מגיעה ראשונה, מניחה עגבניות בשלות, כמה בצלים חצויים ופלפלים חריפים. אחרי שהם חרוכים הייטב היא מעבירה אותם לקערה ונעלמת במטבח. זה סימן שיש אישור להתחיל עם הבשר. עד שאנחנו מוצאים את הידיים, הרגליים והבירות וגברת מגיחה עם הסלט הכי נחשק בארוחה – הסלט החריף של יפית.

היא ניסתה לשמור את כל הטריקים שלה לעצמה, אבל איכשהו הצלחתי לגנוב לה את המתכון. מאחר וזו בין הדרכים הבודדות שגורמות לי לאכול ירקות הוספתי גם גמבות למתכון. אני מניחה שרובינו לא יושבים כל היום לצד המנגל ולכן התאמתי אותו גם לתנור הביתי.

מרכיבים ל-4-6 מנות:
3 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4-5 עגבניות בשלות חתוכות גס
1-2 פלפלים חריפים
3-4 גמבות חתוכות לרצועות בינוניות
חצי לימון חתוך לקוביות קטנטנות (עם הקליפה)
מיץ מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח גס איכותי
שמן זית בנדיבות
אופן הכנה:
+ מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 טורבו.
+ מסדרים את הירקות על גבי התבנית בשכבה אחת וצולים ללא שמן עד לקבלת ירקות חרוכים הייטב אך לא שרופים.
+ מצננים מעט, קוצצים גס את הפלפלים החריפים והגמבות. מעבירים את כל הירקות לקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים בקופסה אטובה במקרר עד 3 ימים.
בתאבון,
אלונה