מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

28 בדצמבר 2020 8:35 אין תגובות

בכל פעם שאנחנו עורכים "מנגל שכנים" יפית מגיעה ראשונה, מניחה עגבניות בשלות, כמה בצלים חצויים ופלפלים חריפים. אחרי שהם חרוכים הייטב היא מעבירה אותם לקערה ונעלמת במטבח. זה סימן שיש אישור להתחיל עם הבשר. עד שאנחנו מוצאים את הידיים, הרגליים והבירות וגברת מגיחה עם הסלט הכי נחשק בארוחה – הסלט החריף של יפית.

היא ניסתה לשמור את כל הטריקים שלה לעצמה, אבל איכשהו הצלחתי לגנוב לה את המתכון. מאחר וזו בין הדרכים הבודדות שגורמות לי לאכול ירקות הוספתי גם גמבות למתכון. אני מניחה שרובינו לא יושבים כל היום לצד המנגל ולכן התאמתי אותו גם לתנור הביתי.

מרכיבים ל-4-6 מנות:
3 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4-5 עגבניות בשלות חתוכות גס
1-2 פלפלים חריפים
3-4 גמבות חתוכות לרצועות בינוניות
חצי לימון חתוך לקוביות קטנטנות (עם הקליפה)
מיץ מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח גס איכותי
שמן זית בנדיבות

אופן הכנה:
+ מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 טורבו.
+ מסדרים את הירקות על גבי התבנית בשכבה אחת וצולים ללא שמן עד לקבלת ירקות חרוכים הייטב אך לא שרופים.
+ מצננים מעט, קוצצים גס את הפלפלים החריפים והגמבות. מעבירים את כל הירקות לקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים בקופסה אטובה במקרר עד 3 ימים.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • סלט דלורית ועדשים או מה עושים כשסופת שלג משתוללת בחוץסלט דלורית ועדשים או מה עושים כשסופת שלג משתוללת בחוץ
  • סלט עדשים קייציסלט עדשים קייצי
  • כריך סטטיםכריך סטטים
פורסם ב: מתכונים, סלטים, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס