מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » שניצל אפוי בציפוי ביסלי

שניצל אפוי בציפוי ביסלי

17 באוקטובר 2014 14:20 אין תגובות

שניצל, הלהיט הבלתי מעורער אצל ילדי ישראל הוא בין המאכלים הבודדים מהמטבח של יהודי אשכנז להצליחו להיכנס להיכל התהילה של המטבח הישראלי.
מה עוד? סלט ביצים ו? די קשה למצוא.
תחשבו על זה רגע, האם ראיתם פעם דוכן עם גפילטא בפיתה או בגט?? רגל קרושה?? חזרת מתחת לפלאפל???
בשנים האחרונות המטבח הזה זוכה ליחס קצת יותר אוהד ועדיין, קשה מאוד להגדיר אותו מפופולרי.

חברי הקרובים יודעים שיש לי חיבה גדולה לביסלי על כך סוגיו. לפעמים, אחרי ארוחת צהריים דשנה אני בורחת אל המכולת השכונתית כדי לקנות לי שקית קטנה ולא, לא אכפת לי שכולם מעקמים את האף.

החלטתי להפוך את החטיף המושמץ לקצת יותר לגיטימי והוא התגלה כציפוי מושלם לשניצל.
גיליתי גם שאם אופים שניצל 17 דקות בדיוק הוא יוצא ממש עסיסי וקראנצ'י. אז המצפון שלי נקי.


מתכון לשניצל אפוי בציפוי ביסלי

חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות בגודל 5/15
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן ניטרלי לאפייה
לציפוי:
1 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
פלפל שחור טחון
2 ביצים טרופות
1 שקית גדולה של ביסלי פיצה טחון לפירורים (או גריל)

אופן הכנה:
+ שמים פרוסות חזה עוף בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים.
+ בצלחת עמוקה מערבבים קמח עם תבלינים. בצלחות נפרדות שמים ביצים ופירורי ביסלי.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים תבנית תנור בשמן.
+ טובלים כל נתח חזה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי ביסלי ומסדרים על התבנית. כל ממשיכים עם שאר חתיכות העוף.
+ אופים 17 דקות ומגישים חם.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשיםפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים
  • קובה / יומן מסעקובה / יומן מסע
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
  • ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2
פורסם ב: בשר ועוף, מתכונים, עיקריות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס