מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » מאפים מלוחים » פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

18 בפברואר 2019 16:14 18 תגובות

בחודשים האחרונים פיתחתי אובססיה של ממש. מדי ליל חמישי, אחרי שכל בני הבית נרדמים אני נכנסת למטבח ושולפת שקית קמח. מעט שמרים, סוכר, מלח ומים, לישה יסודית והבצק שלי הולך לנום במקרר. מגיע הבוקר, הילדים נשלחים לגנים ואז מתחיל כל הפאן, הבצק הרך נשלף מהקירור, עובר לישה קצרה, כדרור ומנוחה קצרה. בינתיים אני מקפיצה שפע של תרד עם חברים ירוקים נוספים ומוסיפה לכל היופי הזה גבינות. והנה הגעתי לחלק הכי יפה, מרדדת את הכדורים לעלים מוארכים ודקים, ממלאת, מברישה בנדיבות רבה בשמן זית ויאללה לתנור לוהט. כ-10 דק' וניצבת לפני ערמת פידה (PIDE). פידה מגיע מהמטבח הטורקי, צורתו מוארכת דמויית סירת קאנו והמילואים כפי שנהוג בז'אנר – אינספור אפשרויות. אחרי שתטעמו אחד, סמכו עלי שגם אתם תפלו לאהבה האפויה הזו.

לפני מספר שנים הזדמן לי לעבוד כתבה על המטבח הזה ואז נפלתי בקסמיו, תוך כדי קריאת החומרים הבנתי שמאכלים רבים שאני מכירה מכל מיני אזורים בעולם הם צל (לרוב מתובל מדי) של מנות מהמטבח האנין והמגוון הזה. השנה גם החלטתי לממש את ההתאהבות העוצמתית שלי במטבח הזה ובעוד מספר חודשים (אם תרצה ה' ומלאכי חשבונות הבנק) אטוס לאכול את איסטנבול ואולי, אם יתמזל מזלי גם את גזיאנטפ. עד אז אני אופה פידה, לכל מפגש, לכל שבת, לחברות שילדו, לאחיות שחלו. לכל מי שדורש.

**טיפ בצק**
במתכונים מהסוג הזה אני תמיד מכינה את הבצק ערב קודם ומתפיחה במקרר. התפחה איטית זו נותנת מרקם שונה לבצק וגם מעמיקה את טעמו. יתרון נוסף הוא שאם אתם נערכים לארוחת חברים גדולה אז לפחות חלק מההכנות אפשר לעשות יום קודם. עם כל מה שאמרתי קודם, אין שום בעיה להכין גם ביום האפייה עצמו ולהתפיח כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.


מתוכן לפידה – מאפה ממולא בתרד וגבינות

חומרים ל-10-12 מאפים
1 ק"ג קמח
4 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 כף סוכר
480 מ"ל מים (2 כוסות)
1 כף מלח
3/4 כוס שמן זית איכותי להברשה

למלית:
1 חבילה תרד שטוף
1 כרישה פרוסה דק
1 צרור בצל ירוק קצוץ גס
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
400 גרם מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

+ מכינים בצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים ולשים בעזרת וו לישה עד לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח ולשים 3-4 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומטפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח (בקיץ זה יקח כשעה).
+ מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
+ מכינים מלית: במחבת שטוחה ורחבה מחממים שמן זית, מוסיפים כרישה ומטגנים 2-3 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים תרד ובצל ירוק ומקפיצים 1-2 עד שנפת התרד יורד. מעבירים למסננת ומצננים.
+ בקערת ערבוב שמים את התרד המוקפץ, מוסיפים גבינה לבנה, מוצרלה, פלפל שחור ומעט מלח ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד מלח במידת הצורך.
+ מרדדים, ממלאים ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו עד לקבלת בצק חלק. בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים, מכדררים כל אחד לכדור ומניחים על משטח מקומח מכוסים במגבת יבשה ל-15 דקות.
+ מרדדים כדור לאליפסה צרה באורך של כ-30 ס"מ, מניחים 2 כפות גדושות מהמלית ומשטחים מעט, וודאו שאתם משאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ, מהדקים את הקצוות ומסובבים אותם בתנועת הברגה עד לקבלת סירה מוארכת. מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם שאר הכדורים.
+ מברישים בנדיבות (!) בשמן זית ואופים כל תבנית בנפרד 10-15 דקות עד לקבלת הזהבה יפה. מצננים מעט ואוכלים בטמפרטורת החדר.

 

בתאבון ואל תשכחו לשלוח תמונות באינסטוש,

אלונה

 

אולי תאהבו גם:

  • כובאנה כרישהכובאנה כרישה
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
  • מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפוןמקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון
  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים, שבועות תגיות: מאפה גבינה ותרד, מאפה לשבועות, מאפה מלוח, פידה
« הקודם
הבא »

18 תגובות

  1. מיכל 19 בפברואר 2019 בשעה 8:33 הגב

    וואו נראה מעולה! בא לי כזה!

  2. ענבל 19 בפברואר 2019 בשעה 12:27 הגב

    טוב זה נראה מדהים! חייבת לנסות להכין אותם.. גם נראה פשוט יחסית

  3. ענת גלנץ 19 בפברואר 2019 בשעה 19:50 הגב

    נשמע ממש טעים. סבתא שלי מטורקיה. היתה מכינה לנו מאפים עם תרד וגבינות. הזכרת לי נשכחות וממש עשית לי חשק לנסות גם. תודה

  4. רוני 20 בפברואר 2019 בשעה 14:31 הגב

    נראה כל כך טעים! חייבת לנסות את זה

  5. אורית 1 במרץ 2019 בשעה 16:03 הגב

    מה האופציות במקום מוצרלה? בולגרית מתאימה פה?

    • אלונה אייזנברג 3 במרץ 2019 בשעה 12:53 הגב

      עם בולגרית זה יהיה מעט שונה, עדיף גבינה שנמסה בחימום (למשל גבינה צהובה)

  6. ענבל 1 במרץ 2019 בשעה 16:59 הגב

    היי!
    נראה
    רוצה להכין אבל רוצה כמות קטנה (בערך 3/4)..
    אפשר לעשות 3/4 מכל הכמויות וזה יצא בסדר?

    תודה

    • אלונה אייזנברג 3 במרץ 2019 בשעה 12:52 הגב

      לא אמורה להיות בעיה בגדול

  7. בת שבע דורני 5 בדצמבר 2019 בשעה 16:47 הגב

    צרור בצל כמה זה בצלים
    אשמח לתגובה מהירה תודה

    • אלונה אייזנברג 8 בדצמבר 2019 בשעה 8:17 הגב

      5-8

  8. בת שבע דורני 5 בדצמבר 2019 בשעה 17:21 הגב

    אפשר בצל סגול במקום ירוק

    • אלונה אייזנברג 8 בדצמבר 2019 בשעה 8:17 הגב

      בעיני זה תחליף פחות מומלץ אבל אפשרי

  9. אורנה 28 במאי 2020 בשעה 12:28 הגב

    נהוג לכתוב בכמה גרם תרד מדובר. יש חבילות של 200 ויש של 800.

    • אלונה אייזנברג 3 ביוני 2020 בשעה 8:17 הגב

      היי אורנה, מדובר בחבילה של 200 גרם אבל כל המוסיף הרי זה משובח 🙂

  10. רוזנה 4 ביוני 2020 בשעה 11:16 הגב

    תודה על השיתוף
    אבל לי אין מיקסר . אפשר גם ידני? אותם הכמויות?

    • אלונה אייזנברג 4 ביוני 2020 בשעה 11:33 הגב

      בטח, פשוט הלישה תיקח קצת יותר זמן. אותן כמויות

  11. נטע 1 בנובמבר 2020 בשעה 11:48 הגב

    מושלם מושלם. גם הקפאתי חלק אחרי אפייה וזה נהדר לשליפה מהמקפיא, הפשרה וחימום סלט בצד ויש ארוחת ערב מדהימה.

    • אלונה אייזנברג 1 בנובמבר 2020 בשעה 11:53 הגב

      איזה כיף לשמוע 🙂

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס