מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » סלט דלורית ועדשים או מה עושים כשסופת שלג משתוללת בחוץ

סלט דלורית ועדשים או מה עושים כשסופת שלג משתוללת בחוץ

13 בדצמבר 2013 4:47 אין תגובות

סופת שלג משתוללת בירושלים. העיר נצורה ואנחנו "תקועים" בבית.
מאות מכוניות חולצו ולחלק גדול מירושלים נותק החשמל. אומרים שזה הסופה הכי קשה שהייתה בירושלים.
אני יכולה להגיד שמאז שעליתי ארצה (1996) לא ראיתי כזה דבר בארץ. אני לא סובלת בכלל, נהפוך הוא אני אוהבת להיות בבית
וכשאני נאלצת לצאת ממנו לעבודה או כדי לשחק אותה חברותית אני די סובלת (לפחות בהתחלה). תחושה פיזית
לא נעימה בכלל תוקפת אותי מייד וכשאני בבית אז הכל טוב, נוח לי, רגוע לי, כיף לי.

אחרי ההליכה הממושכת אמש (בשלג) נכנסתי לשוק לקנות עוד קצת מצרכים לכבוד ההסגר הקרב ובא. ואז פגשתי את הדלורית המהממת הזו והחלטתי להביא אותה הבייתה. זו התאהבות טרייה יחסית, לא בישלתי עם דלוריות על ש "דברים בעלמה" עשה מגה פרוייקט עם כל סוגי דלעת והצליחה להדליק אותי על הדבר המהמם הזה.

להכין מרק זה היה רעיון בנאלי מדי וגם היה לי מרק מעולה בבית ולכן אמרתי "יאללה נזרום". הכנסתי את הגברת לתנור ותוך זמן קצר היא הפכה לסלט עדשים משגע.

טיפ: מכירים את זה שיש מתכון שממליץ להשרות קטניות כמה שעות וזה מבאס כי אתם רעבים עכשיו. אני משרה את כל השקית כשאני קונה אותה, מחולקת לשקיות אוכל קטנות ומקפיאה. כשאני צריכה אני פשוט מוציאה ומבשלת כמה דקות והופ!! זה מוכן.


מתכון לסלט עדשים עם דלורית צלוייה

חומרים ל-4 מנות:
דלורית בינונית
1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות במים קרים לשעה
1/2 בצל קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ
עלים קצוצים מ-2 גבעולי נענע
מיץ מחצי לימון
קורט צ'ילי גרוס
מלח, ופלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית

אופן הכנה:
+ צולים דלורית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ צולים דלורית 20 דקות עד שמזלג ננעצת בהתנגדות קלה. מצננים.
+ בינתיים מבשלים עדשים: מרתיחים שפע מים (בלי מלח) ומוסיפים עדשים, מבשלים 15-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים. עד כאן אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר.
+ מרכיבים ומגישים: קולפים דלורית בעזרת סכין ומרחיקים את הזרעים. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים עדשים מבושלות ושאר המרכיבים, מערבבים ומגישים. שומרים במקרר עד יום למחרת.

סערה נעימה,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • כריך סטטיםכריך סטטים
  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • סלט עדשים קייציסלט עדשים קייצי
  • סלט שעועית בובס, סלרי ושמירסלט שעועית בובס, סלרי ושמיר
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתכונים, סלטים, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס