מאות מכוניות חולצו ולחלק גדול מירושלים נותק החשמל. אומרים שזה הסופה הכי קשה שהייתה בירושלים.
אני יכולה להגיד שמאז שעליתי ארצה (1996) לא ראיתי כזה דבר בארץ. אני לא סובלת בכלל, נהפוך הוא אני אוהבת להיות בבית
וכשאני נאלצת לצאת ממנו לעבודה או כדי לשחק אותה חברותית אני די סובלת (לפחות בהתחלה). תחושה פיזית
לא נעימה בכלל תוקפת אותי מייד וכשאני בבית אז הכל טוב, נוח לי, רגוע לי, כיף לי.
אחרי ההליכה הממושכת אמש (בשלג) נכנסתי לשוק לקנות עוד קצת מצרכים לכבוד ההסגר הקרב ובא. ואז פגשתי את הדלורית המהממת הזו והחלטתי להביא אותה הבייתה. זו התאהבות טרייה יחסית, לא בישלתי עם דלוריות על ש "דברים בעלמה" עשה מגה פרוייקט עם כל סוגי דלעת והצליחה להדליק אותי על הדבר המהמם הזה.
להכין מרק זה היה רעיון בנאלי מדי וגם היה לי מרק מעולה בבית ולכן אמרתי "יאללה נזרום". הכנסתי את הגברת לתנור ותוך זמן קצר היא הפכה לסלט עדשים משגע.
טיפ: מכירים את זה שיש מתכון שממליץ להשרות קטניות כמה שעות וזה מבאס כי אתם רעבים עכשיו. אני משרה את כל השקית כשאני קונה אותה, מחולקת לשקיות אוכל קטנות ומקפיאה. כשאני צריכה אני פשוט מוציאה ומבשלת כמה דקות והופ!! זה מוכן.
מתכון לסלט עדשים עם דלורית צלוייה
חומרים ל-4 מנות:
דלורית בינונית
1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות במים קרים לשעה
1/2 בצל קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ
עלים קצוצים מ-2 גבעולי נענע
מיץ מחצי לימון
קורט צ'ילי גרוס
מלח, ופלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
+ צולים דלורית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ צולים דלורית 20 דקות עד שמזלג ננעצת בהתנגדות קלה. מצננים.
+ בינתיים מבשלים עדשים: מרתיחים שפע מים (בלי מלח) ומוסיפים עדשים, מבשלים 15-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים. עד כאן אפשר להכין גם יום קודם ולשמור במקרר.
+ מרכיבים ומגישים: קולפים דלורית בעזרת סכין ומרחיקים את הזרעים. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים עדשים מבושלות ושאר המרכיבים, מערבבים ומגישים. שומרים במקרר עד יום למחרת.
סערה נעימה,
אלונה