מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » פיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגש

פיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגש

13 בפברואר 2015 14:08 תגובה אחת

לאחרונה התעורר בי רצון לתעד את המאכלים שהיו על שולחן אמי וסבתי. כנראה יש שלב כזה בחיים שאת רוצה להביט אחורה, להתחבר למשהו, אולי זה קשור לזה שהפכתי לאמא.

לא מדובר באיזו נוסטלגיה או געגוע. אין בי שמץ של געגוע לעבר. אני פשוט חוששת לאבד את המסורת הפרטית של המשפחה שלנו שהתפתחה שנים במטבחים פשוטים בלי פירוטכניקות מעייפות. הרי אנשים נוסעים קילומטרים רבים כדי ללמוד טכניקות "אותנטיות" ואני עדיין זוכרת את הריח אבל עוד שנייה הוא נעלם.

ישבתי עם אחותי הגדולה וניסינו למנות את המאכלים שאנחנו יודעות להכין והגענו לכ-15 מאכלים. איפה כל השאר? יכול להיות שכבר פיספסנו את הרכבת?
אז פצחתי במירוץ תיעוד אובססיבי.
דודתי לידה, שכבר לא מסוגלת לשמוע את החפירות שלי בנושא התייאשה, פשוט יושבת ומוסרת מידע כמו בחקירת שב"כ. בכל פעם שאנחנו נפגשות אני מבינה כמה ידע יכול ללכת לאיבוד בעוד 10-20 שנים. וכמה זליגה יש בין מטבחי העולם אחר אל תוך השני. יש אינסוף וריאציות קווקזיות על הבצקים האיטלקים, על תבשילי אורז פרסים, ממולאים טורקיים ותבלינים איראניים. באופן מפתיע סלטים יש מעט מאוד ואת הירקות בדרך כלל אוכלים בשלמותם (כמובן תלוי על איזה אזור בקווקז מדובר).

גם האינטרנט הוא מקור מידע, אבל התחושה שיש בו הכל היא רחוקה מהמציאות ובחיפוש מעמיק שעשיתי, גם באתרים רוסיים גיליתי קומץ של מתכונים טובים.

זה אחד המתכונים שמצאתי ברשת, תרגמתי ודייקתי. פיתות ממולאות בגבינה ובצל ירוק- צ'פלאגש. הן נפוצות באזור צ'צ'ניה (צפון מזרח קווקז). מה שכיף במתכון הזה שמדובר בבצק זריז ללא שמרים והתפחות.


מתכון לפיתות מחבת ממולאות בגבינה – ללא התפחה

חומרים ל-6 פיתות:
לבצק:
600 גרם קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
400 גרם יוגורט
למלית:
קוביית פטה עזים במשקל של 300 גרם מפוררת
צרור בצל ירוק קצוץ דק
ביצה
פלפל שחור טחון

חמאה לטיגון ולמריחה

אופן הכנה:
+ בקערת מיקסר שמים קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
+ מוסיפים יוגורט ולשים בעזרת וו לישה 3-4 דקות לקבלת בצק חלק ואחיד. אם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים בהדרגה. משהים ל-5 דקות ולשים עוד 2-3 דקות.
+ מערבבים יחד את חומרי המלית.
+ על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. פותחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
+ מניחים 2 כפות מלית במרכז כל עיגול וסוגרים. אפשר לסגור לחצי עיגול או לאסוף את הקצוות למין שק, להפוך ולשטח עם היד לפיתה בעובי 1 ס"מ.
+ מחממים מחבת כבדה עם כף חמאה ומטגנים את הפיתות על אש נמוכה מאוד 10 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת הגשה, מורחים בחמאה ומגישים.

בתאבון
אלונה 🙂

אולי תאהבו גם:

  • גרבלקס – סלמון בכבישה ביתיתגרבלקס – סלמון בכבישה ביתית
  • סלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזוןסלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזון
  • חבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'יליחבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'ילי
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מטבח קווקזי ושו"ת, מתכונים
« הקודם
הבא »

תגובה אחת

  1. אנה 16 במרץ 2020 בשעה 21:13 הגב

    מתכון טעים פשוט ומעולה!

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס