מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » חגים » תפוחי אדמה ממלואים ביער

תפוחי אדמה ממלואים ביער

16 בפברואר 2013 7:21 אין תגובות

מדי פעם אני מתעייפת מהקיבעון הבישולי שלי ומחליטה שבארוחת שישי הקרובה אני לא מכינה את המאכלים הבטוחים שלי ומנסה משהו חדש."די, כמה אפשר לאכול את אותה הדבר, תצאי קצת מהקופסה שלך גברת " – צועקת אני לעצמי בתוך הראש
אז כהרגלי בחול עשיתי סיבוב בשוק ועברתי ליד מרכז הפטריות – הדוכן הכי יפה בשוק המקורה (הצד היקר של שוק מחנה יהודה). כאן תמיד אפשר למצוא גידולים איכותיים שאין בבסטות אחרות: אנדיב, עגבניות מזנים נדירים, אספרגוס ועוד מוצרים נפלאים אך יקרים מדי למשפחה עם 15 ילדים ולכן קשה למצוא אותם בשוק.

בכניסה לחנות הן פגשו אותי, הפטריות המהממות האלה. אמא, כמה שהן יפות! החלטתי שאני קונה וכבר אכין משהו לא משנה מה.


מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בפטריות

חומרים ל-6 מנות:
6 תפוחי אדמה בינוניים וצעירים בקליפתם (בעלי קליפה בהירה ודקה)
250 גרם מיקס פטריות קצוצות (ככל שתשתמשו ביותר סוגים כך הטעם יהיה עמוק יותר אבל בהחלט אפשר להמיר הפטריות שמפיניון או פורטבלו)
בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
מיכל שמנת מתוקה
200 גרם פוקורינו מגוררת
2-3 ענפי תימין

אופן הכנה:

+ מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בשפע מי מלח כ-40 דקות עד שהם רכים ומזלג ננעצת בקלות. מסננים ומצננים מעט.
+ חוצים את תפוחי האדמה ובעזרת כף מרוקנים אותם כך שישארו סירות בעלות דפנות של כחצי ס"מ. שומרים את הסירות בצד עד לשלב המילוי ואת תפוחי אדמה שהוצאנו מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס.
+ מחממים מחבת רחבה עם שמן ו-50 גרם חמאה, מטגנים בצל 4-5 דקות לקבלת גוון זהוב. מוסיפים פטריות ומקפיצים 2-3 דקות על להבה גבוהה לקבלת הזהבה. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח ופלפל.
+ מעבירים את הפטריות המוקפצות לקערה עם הפירה, מוסיפים שום כתוש, 50 גרם חמאה, 3 כפות שמנת, מחצית מהפוקרינו ומלח ופלפל. מערבבים הייטב.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מסדרים סירות תפוחי אדמה בצפיפות בתבנית. מניחים בכל סירה כף-שתיים של המלית כך שהמילוי יראה כגבעה קטנה, לא דוחסים.
+ מפזרים מלמעלה פוקרינו, ענפי תימין ומזלפים את ייתרת השמנת. מניחים תלוליות של החמאה שנותרה ואופים 40-30 דקות עד לקבלת תפוחי אדמה זהובים מאוד. מגישים חם.

תהנו,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • גאלט מנגולד אדום ופטהגאלט מנגולד אדום ופטה
  • חצילים ממולאים בפסטו כוסברהחצילים ממולאים בפסטו כוסברה
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מתכונים, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס