כנראה כשאתה מהגר מארץ אחת לשנייה ישנם חפצים, טעמים וזיכרונות שלא נותר להם מקום. זה לא שהמוח עובר ריסטרט, ממש לא. כנראה מין יכולת של בני האדם שמאפשרת לך לשמור על שפיותך כשהכל מסביב משתנה.
בתור ילדה בת 11 שזה עתה היגרה למדינה אחרת, זרה ולא הכי מסבירת פנים הייתי עסוקה בלהבין את הזהות החדשה, אין אפשרות להכיל את כל זכרונות העבר ורק כעבור שנים הדברים צפים וכשהם צפים מתפשטת בגוף מין חמימות משמחת.
בערב חג סוכות עשיתי קניות בשוק "על עיוור", אני עושה את זה כשנמאס לי מהדברים הקבועים שאני מבשלת ואז אני זורקת את עצמי לתוך הבסטות ומקווה לטוב. כשכבר סיימתי את הקניות ראיתי את החבושים המקסימים האלה, החלטתי לקנות 6 ובבית כבר נטפל בהם.
כשחזרתי הבייתה והוצאתי את כל הדברים מהשקיות וריח נעים התחיל להתפזר באוויר. נזרקתי לילדות, לימים בהם סבא שלי היה מבשל במשך שעות ארוכות את ריבת החבושים שלו. הריח שיגע אותי וחיכיתי לקבל צלוחית עם ריבה סמיכה בצבע כתום עז כדי לדוג מתוכה פיסות חבושים עם מרקם של מרמלדה.
הפעם התחשק לי לקחת אותם למקום אחר, רציתי שיעניקו את המתיקות שלהם למנה עיקרית.
מתכון לחבושים ממולאים בקינואה אדומה, צימוקים וצ'ילי
חומרים ל-6 מנות:
6 חבושים
1 כוס קינואה אדומה
חופן צימוקים
4 כפות סילן
1 כפית שטוחה של צ'ילי גרוס
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
+ מבשלים חבושים: בסיר עם שפע מי מלח מבשלים חבושים כ-50 דקות עד שהם מתרככים ומזלג ננעצת בהתנגדות קלה. מסננים, מצננים מעט ומרוקנים את ליבת החבושים. שומרים בצד עד למילוי.
+ מכינים מילוי: בסיר קטן מבשלים קינואה בשפע מים כ-20 דקות עד שהיא רכה לגמרי. מסננים ומצננים מעט.
+ שמים קינואה בקערה, מוסיפים צימוקים ומתבלים במלח ופלפל.
+ ממלאים ומבשלים: ממלאים כל חבוש בקינואה, לא דוחסים.
+ מסדרים את החבושים בצפיפות בסיר.
+ בקערה קטנה מערבבים סילן עם צ'ילי, מים, מלח ופלפל ויוקצים על החבושים.
+ מבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית 40 דקות ומגישים חם.
בתאבון,
אלונה