מתכון לאלו גובי – תבשיל כרובית ותפו"א מהמטבח ההודי
מצרכים ל-4-6 שנות:
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- ½ כפית זרעי כמון שלמים
- 3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות בגודל 1.5 ס"מ
- 2 עגבניות בשלות קצוצות גס
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- קורט זרעי כוסברה טחונים
- קורט קינמון
- מלח
- 2 כפות מיץ לימון
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
- בסיר רחב ושטוח על להבה בינונית מחממים שמן זית ומטגנים בצל להזהבה יפה. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים דקה-שתיים עד שהארומה עולה. מוסיפים תפו"א ומטגנים 3-4 דקות, מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים עגבניות, סוגרים במכסה ומטגנים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתחילות התפרק ותפו"א מתחילים להתרכך.
- מוסיפים כרובית, תבלינים, מלח ורבע כוס מים, מערבבים הייטב לפיזור אחיד של התבלינים. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 30 דקות עד שתפו"א רכים לגמרי. אם נותרו נוזלים רבים מידי בסיר, מסירים את המכסה, תגביהים את הלהבה ומאדים אותם עוד דקה-2.
- מסירים מהלהבה ומתבלים במיץ לימון ופטרוזיליה ומגישים.
לא חייבים אך ממש ממליצה: בסוף הבישול הכניסו את הסיר פתוח לתנור שחומם מראש ל-220 ל-6-8 דקות עד לקבלת השחמה טובה.