בורקס בשר חגיגי

אתם בוודאי מכירים את חוק הברזל מס' 349 בספר החוקים של אכלנים חסרי מנוח: אוכל קטן הוא אוכל טעים יותר. יש הטוענים שגם משמין פחות אבל אין לכך מחקרים תומכים נכון לשנת 2018.

לרוב, כשמתחשק לי בורקס בשר אני יוצרת מין רולדה גדולה וארוכה, מברישה בביצה וזורקת לתנור אבל לשיטה הזו יש שני חסרונות בולטים: הראשון הוא שאף פעם לא ברור איך נכון לאכול אותו, הרי אם אוחזים בידיים בפיסה מהרולדה היא מתחילה להתפורר וחלקים מהמלית מתפזרים על השטיח, החולצה והחתול. החיסרון השני שהמראה המרושל שלו לא הכי מתאים לאירועים חגיגיים.

לאור כל מה שאמרתי למעלה החלטתי לקחת את המתכון הקבוע שלי ולעשות לו מתיחת פנים קלילה. את הרעיון לצורת הסגירה הזו פגשתי אינספור פעמים אצל בלוגריות מרחבי העולם. הן בדרך כלל מכינות כך פאי תפוחים או אוכמניות קטנטנים. אך מאחר והסיכוי שאכין קינוח קרוב לסיכוי שאתחיל לעשות ספורט החלטתי לגייר את המאפה היפיפה ע"י מילוי בשר.

נכון, הכנת הבורקסים האלו דורשת מעט השקעה וסבלנות ולכן אני שומרת אותם לאירועים חשובים. כפי שהמלצתי בפוסטים אחרים עם "מתכוני אירוח" הסוד הוא איזון – מתכונים שדורשים השקעה לצד מאכלים בשיטת "שגר ושכח". כך תרוויחו שולחן מרשים ואנרגיות לארח את האנשים שאתם עצמכם הזמנתם.

אני עבדתי עם קורצן בצורת "פרח" בקוטר 8 ס"מ, אפשר להשתמש גם בקורצן רגיל או כוס בקוטר שתרצו. שימו לב, לא מומלץ להשתמש בקוטר קטן מ-8 ס"מ, בגודל כזה תתקשו להניח כמות מספקת מהמלית ולסגור כראוי.


מתכון לבורקס בשר חגיגי

חומרים לכ-30 בורקסים בקוטר 8 ס"מ:
חבילת בצק עלים איכותי מופשר לפי הוראות היצרן
ביצה טרופה להברשה

למלית:
350 גרם בשר טחון שומני
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סומאק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
+ מכינים מלית: מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים בצל על אש גבוהה 3-4 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהבשר משנה את הצבע ורוב הנוזלים מתאדים. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
+ מוסיפים כוסברה, מלח ותבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
+ קורצים, ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
+ על משטח מקומח פותחים את הבצק ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ובעזרת סכין חדה וחורצים "איקס" במרכזם של מחצית מהעיגולים (ראו צילום למעלה). את העיגולים ללא החריצה מברישים בביצה בשולי העיגול.
+ מניחים כחצי כף מלית על העיגולים הלא חרוצים ומכסים בעיגולים עם החריץ. מהדקים את קצוות הבורקס בעזרת מזלג.
+ מעבירים את הבורקסים לתבניות (אין צורך לשמן יש מספיק שומן בבצק), מברישים בביצה ואופים 30-35 דקות עד להצהבה יפה.
+ מגישים חם או בטמפ' החדר. לא ניתן לשמור ליום למחרת, המאפים מאבדים מפריכותם.

בתאבון,
אלונה

 

השארת תגובה