מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

7 בינואר 2019 14:27 4 תגובות

מייד עם כניסתי לבית שלה ריח רך של חמאה ווניל עטף לי את הפרצוף. הן שכבו בתבנית אפייה מסודרות כמו חיילות בשירות הקיסר הסיני הראשון, חיוורות ותמימות מראה. לרוב אינני מתפתה למאכלים מהסוג הזה, תמיד אעדיף איזה עוגיית עבאדי במקום אבל היד שלי פעלה מעצמה, אחזה בעוגייה ודחפה לפה.

תוך שניות ספורות העוגייה המופלאה הזו התמוססה לי בפה, היא הייתה מתוקה במידה ופריכה ברמה שלא ניתן לתאר. יום למחרת קבעתי דייט עם אחותי הבכורה בו היא התחייבה שתגלה לי את המתכון שלה לעוגיות שקדים שגרמו ללב שלי להתרחב ולהשעות למספר שעות את תזונת הפלאו שלי.

עכשיו, אתם בטח תוהים – דווקא עוגייה פשוטה הפילה אותך? אז אספר שכשאני מגיעה לחיוית, אחותי הגדולה שהיא גם אחת הקונדיטוריות הנהדרות בירושלים, אני תמיד מכינה את עצמי. על מפתן הדלת אני מיישרת קו עם עצמי ומתחייבת לא ליפול במאפים, העוגות ומני הטראפלס שהיא תמיד מניחה בנונשלנטיות נבזית מול הפרצוף שלי. ודווקא הפעם, כשהיא בכלל הייתה בחדר אחר, נפלתי לעוגיות הממכרות שלה.
היתרון הוא שהיא גרה ממש קרוב אלי כך שאני לא צריכה להסתכן ולהכין את הצרות האלה בעצמי, כשהנפש זקוקה לחיזוק, אני משגרת לחיוית הודעת ווטסאפ קצרה וכעבור כמה שעות היא מזמנת אותי להגיע להתפנק בטארט פריך או בבקה עמוסת שוקולד.

מאחר ואחיינית שלי המירה את דתה לטבעונות אחותי יצרה גרסה טבעונית לעוגיות האלה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה בחמאה צמחית על בסיס שמן זית. טעמתי את הגרסה הטבעונית והיא נהדרת אבל אני חסידה של חמאה, לכן מביאה בפניכם את הגרסה החלבית, אתם כבר תחליטו יותר מתאים לכם.


מתכון לעוגיות שקדים פריכות

חומרים לכ-30 עוגיות:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם קמח שקדים
250 גרם קמח
1 כף חלב (במידת הצורך)
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ בקערת מיקסר שמים חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה.
+ מוסיפים את הקמחים ומערבלים עד לקבלת פירורים גסים. אם חסר נוזלים מוסיפים כף חלב.
+ מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט עד לקבלת בצק.
+ בוצעים פיסות בצק בגודל אגוז מלך, מגלגלים לצורת נחש, מכופפים לחצי סהר ומניחים על נייר אפייה. כך ממשיכים עם יתרת הבצק.
+ אופים 10-15 דקות עד לקבלת הצהבה עדינה מאוד. מוציאים ומפזרים מייד אבקת סוכר מעל.
+ שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • חצילים ממולאים בפסטו כוסברהחצילים ממולאים בפסטו כוסברה
  • חומוס עדשים ברבע שעהחומוס עדשים ברבע שעה
  • דולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבידולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבי
  • גאלט מנגולד אדום ופטהגאלט מנגולד אדום ופטה
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתוק, מתכונים, פורים תגיות: מתכון לעוגיות שקדים, עוגיות שקדים פריכות
« הקודם
הבא »

4 תגובות

  1. דוד 28 באוגוסט 2019 בשעה 18:56 הגב

    האם ניתן להקפיא ולהוציא אחרי תקופה ?

    • אלונה אייזנברג 3 בספטמבר 2019 בשעה 10:41 הגב

      ניתן להקפיא בקופסה אטומה

  2. דיאנה 20 באוגוסט 2020 בשעה 7:44 הגב

    היי האם ניתן להחליף איכשהוא את החמאה לעשות אותן טבעוניות ?אולי ברסק תפוחים:)

  3. תמי 18 בדצמבר 2020 בשעה 20:51 הגב

    יצא מעולה. טעימות מאוד

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס