פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

השנה התברכנו בגשמים רבים, מה שגרם לשיח הזעתר (אזוב) שלי להתעורר משנת הקיץ שלו ולהצמיח המון עלים ירוקים ודקיקים. אני אוהבת למלא בהם שלל מאפים או פשוט לקצוץ עם שום, להציף בשמן זית ולאכול עם כל דבר החל מסטייקים ועד לטוסטים.

רצה הגורל ובדיוק היה לי במקרר בצק כוסמין שתפח לו בנחת יממה שלמה. בחסות רעב הבוקר שתקף אותי החלטתי להכין ממנו פיתות מחבת מהירות ממולאות בעלי זעתר וגבינת חמד.

מתכון לפיתות כוסמין ממולאות בעלי זעתר וגבינת חמד

מצרכים ל-10 פיתות:

לבצק
500 גרם קמח כוסמין 80%
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
2 כוסות מים
כף שמן זית

למלית
200 גרם (1 חבילה) חמד מפוררת
כוס עלי זעתר טריים

להברשה
רבע כוס שמן זית איכותי עם שן שום כתושה

אופן הכנה:

  • מכינים בצק: בקערה מערבבים את הקמח עם שאר החומרים היבשים.
  • מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק חלק ודביק מאוד. מזלפים שמן מעל, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי בטמפ' החדר (ואם אפשר, תמיד! עדיף לילה במקרר).
  • מוציאים אוויר ומעבירים למשטח מקומח מאוד. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות, מכדררים כל אחת מהן לכדור חלק ומניחים למנוחה על משטח מקומח לרבע שעה (אין צורך לכסות).
  • ממלאים: פותחים כל כדור לעיגול דק, מפזרים עליו גבינה ועלי זעתר וסוגרים ל"שק" ע"י הידוק שולי העיגול. הופכים עם הסגירה כלפי מטה ומשטחים בעזרת ידיים לפיתה כמה שיותר דקה. לא נורא אם הפיתה נקרעת מעט והמלית יוצאת. כך ממשיכים עם שאר הכדורים.
    תוכלו לראות סרטון עם אופן ההכנה באינסטגרם שלי @balooosha
  • מטגנים: מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת כבדה ועבה (אפשר גם מחבת רגילה אם אין ברשותכן מחבת כבדה).
  • מניחים פיתה על מחבת חמה ויבשה וממתינים 2-3 דקות עד לקבלת קרום שזוף מאוד, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות מהצד השני. מעבירים למגש ומברישים מייד בתערובת השמן והשום הכתוש. ממשיכים כך עם שאר הפיתות.
  • אוכלים בהנאה ומחלקים לשכנים שאוהבים 🙂

בתאבון,
אלונה

השארת תגובה