חנומה HANUMA

אגדה אורבנית מספרת שהמאכל הזה הומצא כשעלמת חן מאיזור אוזבקסטן רצתה לפנק את בעלה ולהכין לו מנטי, כיסונים מהמטבח הבוכרי. רק מה? לא היה לה זמן ולכן היא המציאה את החנומה – רולדת בצק דקיקה שממלאים בשלל מליות בשריות וצמחוניות. את החנומה מאדים בסיר אידוי בדיוק כפי שמאדים את הכיסונים האופייניים למטבחי מרכז אסיה. בזכות פשטות ההכנה ברוסית קוראים למאכל גם "מנטי של עצלנים".

במתכון הנוכחי מלאתי את החנומה בירוקים והגשתי אותה לצד שמנת עם שמיר ושום ואד'גיקה. אפשר למלא אותה גם במלית בשר (קישור בהמשך), ירקות שונים וגם מליות חלביות.

לפני שאתם ניגשים למתכון, קחו בחשבון שאתם חייבים סיר אידוי לצורך הכנת המאכל. מציינת זאת מפני שלא לכולם יש סיר כזה בהישג יד. אם נתקעתם בלי שלחו הודעה בקבוצת הווטסאפ של הבניין, אני משוכנעת שלאחד השכנים יש סיר אידוי שמעלה אבק בארון נידח.

מצרכים ל-2 חנומה:

לבצק:

250 גרם קמח
1 ביצה
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים

למלית:

כף חמאה
כף שמן זית
1 בצל חתוך לחצאי טבעות דקיקות
חבילת תרד שטוף וקצוץ גס
רבע צרור שמיר קצוץ דק
2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

שמנת חמוצה פשוטה
שן שום קטנה כתושה
כף שמיר קצוץ דק

אופן הכנה:

+ מכינים בצק: בקערה בינונית מערבבים קמח עם מלח ויוצרים גומחה במרכז. מוסיפים מים וביצה ומתחילים ללוש, במידה והבצק לא מתגבש, מוסיפים 1-3 כפות מים עד לקבלת בצק נוח לעבודה אך נוקשה יחסית.

+ עוטפים הייטב בניילון נצמד ומניחים לנוח בטמפ' החדר חצי שעה – שעה.

+ בינתיים מכינים מלית: במחבת רחבה מחממים חמאה ושמן. מטגנים בצל עד להזהבה עדינה ומוסיפים תרד, מטגנים עד שנפחו יורד. מוסיפים בצל ושמיר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.

+ בינתיים מביאים לרתיחה מים בסיר אידוי. במידה ומדובר בסיר נירוסטה מברישים את שכבת האידוי בשמן, אם יש לכם סיר עץ אז מרפדים אותו בעלי כרוב או בנייר אפייה מחורר ומשומן מעט.

+ מכינים ומאדים: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה כמה שיותר דק. מחלקים את העלה לשני מלבנים שווים.

+ מפזרים את המלית על גבי כל העלה (לא רק לרוחבו כמו שעושים בבורקס) ומגלגלים לרולדה רופפת ולא הדוקה.

+ מניחים את החנומה בצורת שבלול בתוך סיר האידוי. מאדים 10-15 דקות עד שהבצק משנה את צבעו ורך למגע. אם אתם לא בטוחים אפשר לצבות פיסה בקצה החנומה ולבדוק אם הבצק מוכן.

+ במידה ואתם מאדים בכמה קומות חשוב להחליף ביניהן אחרי 5 דקות כדי לקבל דרגת בישול אחידה. אפשר להכין סמוך לארוחה ולחמם 2-3 דקות באידוי חוזר לפני שאוכלים.

אם חשקתם במלית בשר תוכלו למצוא את המתכון כאן, במתכון של כיסוני קורזה.

הכנתם? אל תשכחו להשוויץ ולתייג אותי באינסטגרם.

בתאבון!
אלונה

השארת תגובה