מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » מאפים מלוחים » לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

29 באוגוסט 2022 18:09 אין תגובות

יומיים לתחילת שנת הלימודים, וחבורת האגו ליברמן את יפה בן דוד מנהלת מאבקים על גבם של הילדים שלנו. כאילו שלא הספיקו להם שנתיים מטורפות של סגרים ובידודים. אבל נראה שליושבים במגדלי השן לא באמת אכפת מהילדים שלנו.

היום רוני, בתי הבכורה (8) שאלה אותי מתי היום הראשון ללימודים ולא ידעתי מה להגיד לה. פשוט גימגמתי את האמת, "אין לי מושג" ובאותה נשימה הצעתי שנכין לחמניות בית ספר.

הלחמניות לא שרדו, בלסנו אותם, כי אין כמו לחמנייה חמימה ורכה לחבק את עצמנו מבפנים.

בפינת הטיפים:

קמחים
אפשר ואף מומלץ להחליף בכוסמין, הוא בריא יותר, טעמו מתקתק וילדים אוהבים אותו. יש כאלה שמעדיפים כוסמין 80%, הוא בהיר יותר אך זה אומר שחלק ממה שבריא בקמח הזה הוצא החוצה.
הקפאה
מומלץ להקפיא מייד אחרי צינון קל. מוציאים ערב קודם למקרר ומחממים חימום קצר בבוקר.

מתכון ללחמניות בית ספר רכות וטעימות

מצרכים ל-20 לחמניות:

  • 1 ק"ג קמח לבן או כוסמין
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית

להברשה: ביצה טרופה עם כף חלב

אופן הכנה:

+ בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים.
+ מוסיפים ביצים ומים ולשים על מהירות נמוכה 6-7 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים שמן ולשים עד שהוא נטמע בבצק.
+ מכסים בניילון ומתפיחים שעה (בקיץ), שעה וחצי בחורף, עדיף 3-4 שעות במקרר.
+ מוציאים אוויר, מעבירים למשטח מקומח קלות ובעזרת קלף או סכין חדה מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות (כ-80 גרם). מכדררים ונותנים לכדורים מנוחה של 10-15 דקות.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
+ מעצבים כל כדור בצק ל"נקניקיה", חשוב לעשות זאת בזהירות, בלי להוציא את האוויר מהבצק. מעבירים לתבנית וכך ממשיכים עם שאר הכדורים.
+ מתפיחים 15-20 דקות, מברישים בביצה הטרופה. רגע לפני האפייה חורצים ואופים 20 דקות.
+ מאחר ואנחנו אופים על מצב טורבו אפשר להכניס את שתי התבניות יחד אך חשוב להחליף ביניהן אחרי 10 דקות לקבלת צבע אחיד.

שנייה לפני שתגשו לאפייה אני רוצה להזכיר לכם שלפני כעשור!! לפני שהיו לי ילדים, כתבתי 3 פוסטים עם הצעות לממרחים לכריכים של המבוגרים (כי גם לנו מגיע). אנא, אל תשפטו אותי על השטויות שכתבתי שם, הייתי צעירה ואופטימית:

  • לממרח כוסברה, שקדים ונענע משגע
  • לממרח בטטה מתובל
  • לממרח כבד, איך אני אוהבת כבד

יש גם לבנה ביתית וחומוס עדשים מהיר וטעים טעים.

בתאבון!
אלונה

נ.ב
הכנתם ורוצים להשוויץ באינסטגרם?
אל תשכחו לתייג אותי @balooosha

אולי תאהבו גם:

  • פיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגשפיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגש
  • תבשיל אוסובוקו וערמוניםתבשיל אוסובוקו וערמונים
  • אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי
  • עוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברהעוגת שושנים מלוחה עם קשקבל ופסטו כוסברה
פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים תגיות: ארוחת 10, לחמניות, לחמניות בית ספר, לחמניות כוסמין
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס