יומיים לתחילת שנת הלימודים, וחבורת האגו ליברמן את יפה בן דוד מנהלת מאבקים על גבם של הילדים שלנו. כאילו שלא הספיקו להם שנתיים מטורפות של סגרים ובידודים. אבל נראה שליושבים במגדלי השן לא באמת אכפת מהילדים שלנו.
היום רוני, בתי הבכורה (8) שאלה אותי מתי היום הראשון ללימודים ולא ידעתי מה להגיד לה. פשוט גימגמתי את האמת, "אין לי מושג" ובאותה נשימה הצעתי שנכין לחמניות בית ספר.
הלחמניות לא שרדו, בלסנו אותם, כי אין כמו לחמנייה חמימה ורכה לחבק את עצמנו מבפנים.
בפינת הטיפים:
קמחים
אפשר ואף מומלץ להחליף בכוסמין, הוא בריא יותר, טעמו מתקתק וילדים אוהבים אותו. יש כאלה שמעדיפים כוסמין 80%, הוא בהיר יותר אך זה אומר שחלק ממה שבריא בקמח הזה הוצא החוצה.
הקפאה
מומלץ להקפיא מייד אחרי צינון קל. מוציאים ערב קודם למקרר ומחממים חימום קצר בבוקר.
מתכון ללחמניות בית ספר רכות וטעימות
מצרכים ל-20 לחמניות:
- 1 ק"ג קמח לבן או כוסמין
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 3 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 3 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
להברשה: ביצה טרופה עם כף חלב
אופן הכנה:
+ בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים.
+ מוסיפים ביצים ומים ולשים על מהירות נמוכה 6-7 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים שמן ולשים עד שהוא נטמע בבצק.
+ מכסים בניילון ומתפיחים שעה (בקיץ), שעה וחצי בחורף, עדיף 3-4 שעות במקרר.
+ מוציאים אוויר, מעבירים למשטח מקומח קלות ובעזרת קלף או סכין חדה מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות (כ-80 גרם). מכדררים ונותנים לכדורים מנוחה של 10-15 דקות.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
+ מעצבים כל כדור בצק ל"נקניקיה", חשוב לעשות זאת בזהירות, בלי להוציא את האוויר מהבצק. מעבירים לתבנית וכך ממשיכים עם שאר הכדורים.
+ מתפיחים 15-20 דקות, מברישים בביצה הטרופה. רגע לפני האפייה חורצים ואופים 20 דקות.
+ מאחר ואנחנו אופים על מצב טורבו אפשר להכניס את שתי התבניות יחד אך חשוב להחליף ביניהן אחרי 10 דקות לקבלת צבע אחיד.
שנייה לפני שתגשו לאפייה אני רוצה להזכיר לכם שלפני כעשור!! לפני שהיו לי ילדים, כתבתי 3 פוסטים עם הצעות לממרחים לכריכים של המבוגרים (כי גם לנו מגיע). אנא, אל תשפטו אותי על השטויות שכתבתי שם, הייתי צעירה ואופטימית:
יש גם לבנה ביתית וחומוס עדשים מהיר וטעים טעים.
בתאבון!
אלונה
נ.ב
הכנתם ורוצים להשוויץ באינסטגרם?
אל תשכחו לתייג אותי @balooosha