מתכון למרק עדשים, פטריות ושמיר
חומרים ל-6-8 מנות:
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 סלסלות פטריות פרוסות דק
- 1 כוס עדשים אדומות שטופות
- 1.5 כוסות עדשים ירוקות מושרות
- 2 צרור שמיר קצוץ דק
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק
- רבע צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- פלפל שחור גרוס
- ½ כפית לימון פרסי טחון
- מיץ לימון מחצי לימון
- יוגורט להגשה (לא חייבים)
אופן הכנה:
- בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים בצל להזהבה יפה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מאבדות מנפכן.
- מוסיפים 2 סוגי עדשים, ליטר וחצי מים, מכסים במכסה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהעדשים הירוקות רכות מאוד.
- מוסיפים את הירוקים, התבלינים ומיץ הלימון מבשלים עוד 3-4 דקות.
- מגישים עם מעט יוגורט צונן מעל.
בתאבון,
אלונה