מרק עדשים, פטריות ושמיר

מתכון למרק עדשים, פטריות ושמיר

חומרים ל-6-8 מנות:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 סלסלות פטריות פרוסות דק
  • 1 כוס עדשים אדומות שטופות
  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות מושרות
  • 2 צרור שמיר קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית לימון פרסי טחון
  • מיץ לימון מחצי לימון

  • יוגורט להגשה (לא חייבים)

אופן הכנה:

  • בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים בצל להזהבה יפה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מאבדות מנפכן.
  • מוסיפים 2 סוגי עדשים, ליטר וחצי מים, מכסים במכסה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהעדשים הירוקות רכות מאוד.
  • מוסיפים את הירוקים, התבלינים ומיץ הלימון מבשלים עוד 3-4 דקות.
  • מגישים עם מעט יוגורט צונן מעל.

בתאבון,
אלונה

השארת תגובה