היא בשרנית ומתוקה, מתאימה כעיקרית ביום קיץ חם או חלק ארוחת מאזטים. שעועית בובס לא קטנייה מפונקת, רק בשלו אותה עד הסוף, עד שהיא מתחילה להתפרק, תוסיפו מלח גס ומיץ לימון בנדיבות והיא מוכנה. אם אין אורחים בסביבה כדאי לאכול אותה עם הידיים, לחיצה קטנה על הקליפה הדקה והיא גולשת אל תוך הפה רכה וטעימה. בימים לוהטים במיוחד כשאין חשק לאכול מנות חמות וכבדות אני מוסיפה לשעועית השמנמנה שמיר (ים שמיר) וקצת סלרי שהופכים אותה לסלט משביע ומרענן.
בקשה קטנה: אל תתפתו להחליף אותה בשעועית מסוג אחר, אין לה תחליף 🙂
שימו לב, אפשר לבשל את השעועית יום קודם, לערבב עם מיץ לימון ושמן זית ולשמור במקרר. סמוך להגשה קוצצים את השמיר והסלרי ומערבבים את כל החומרים יחד.
מתכון לסלט שעועית בובס, סלרי ושמיר
חומרים ל-6 מנות יפות או 8-10 מזטים:
400 גרם (1 שקית) שעועית בובס מושרת למשך לילה
1/2 צרור שמיר קצוץ דק בלי הגבעולים העבים
5 גבעולי סלרי בלי העלים
מלח אטלנטי
מיץ מלימון בינוני
1/2 כוס שמן זית עדין
להגשה:
טחינה מוכנה מעט דלילה
אופן הכנה:
+ מבשלים שעועית על להבה בינונית בשפע מים (בלי מלח) בסיר חצי מכוסה כשעה ורבע עד שהשעועית רכה ומתחילה להתפרק. מסננים ומצננים מעט. בשלב זה אפשר להוסיף מיץ לימון ושמן ולשמור במקרר עד להגשה.
+ בקערת ערבוב שמים את השעועית, שמיר וסלרי ומתבלים במלח. מערבבים היטב ומגישים עם טחינה.
בתאבון,
אלונה