השנה התחשק לי להתחכם, במקום לעלות מתכון לשבועות החלטתי לעלות מתכון פוסט שבועות. הרי אחרי החגיגה הלבנה כולנו יודעים מה קורה במגירת הגבינות במקרר – מלא שפיצים של גבינה שאין לאף אחד מושג מה לעשות איתן.
אז הנה, המתכון שלי לעוגיות גבינה מלוחות יפתור לכם את הבעיה. כל גבינה קשה שיש לכם תתאים יופי למתכון שלנו. בוודאי שאפשר לערבב. ואם כבר צימבו"ז (ע"ע צימצום בזבוז מזון) אז עד הסוף, אפשר להכין את הבצק, להקפיא ולשמור עד לפעם הבאה שתרצו לאפות. אפשר גם להכין את כל הכמות ולהקפיא אותן מוכנות בקופסא אטומה.
מתכון לעוגיות גבינה מלוחות
חומרים לכ-40 עוגיות:
- 500 גרם קמח
- שקית אבקת אפייה
- כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- חצי כוס שמן זית איכותי
- ¾ כוס מים
- כפית פלפל שחור גרוס (לא טחון)
- כוס גבינה קשה מגוררת (אני השתמשתי בצ'דר)
- ביצה טרופה להברשה
- קצח לציפוי
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים קוביות חמאה ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתחילים להיווצר פיררורים.
- מוסיפים שמן ומים ומערבים דקה עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
- מוסיפים גבינה ופלפל גרוס ומערבלים דקה עד לפיזור אחיד של הגבינה. שימו לב, עד כה כל ה"לישה" הייתה מאוד קצרה, הבצק שתקבלו הוא פירורי מאוד ולא אחיד. אנחנו לא רוצים לעבד יותר מידי את הבצק כדי שישאר פריך.
- מעבירים למשטח מקומם ולשים ממש מעט ורק עד לקבלת גוש בצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. יוצרים לכל חלק "נקניק".
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים כל נקניק בביצה ומפזרים עליו קצח בנדיבות רבה.
בתאבון,
אלונה