מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » מאפים מלוחים » עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

14 במאי 2023 8:23 אין תגובות

השנה התחשק לי להתחכם, במקום לעלות מתכון לשבועות החלטתי לעלות מתכון פוסט שבועות. הרי אחרי החגיגה הלבנה כולנו יודעים מה קורה במגירת הגבינות במקרר – מלא שפיצים של גבינה שאין לאף אחד מושג מה לעשות איתן.

אז הנה, המתכון שלי לעוגיות גבינה מלוחות יפתור לכם את הבעיה. כל גבינה קשה שיש לכם תתאים יופי למתכון שלנו. בוודאי שאפשר לערבב. ואם כבר צימבו"ז (ע"ע צימצום בזבוז מזון) אז עד הסוף, אפשר להכין את הבצק, להקפיא ולשמור עד לפעם הבאה שתרצו לאפות. אפשר גם להכין את כל הכמות ולהקפיא אותן מוכנות בקופסא אטומה.

מתכון לעוגיות גבינה מלוחות

חומרים לכ-40 עוגיות:

  • 500 גרם קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • חצי כוס שמן זית איכותי
  • ¾ כוס מים
  • כפית פלפל שחור גרוס (לא טחון)
  • כוס גבינה קשה מגוררת (אני השתמשתי בצ'דר)
  • ביצה טרופה להברשה
  • קצח לציפוי

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  2. מוסיפים קוביות חמאה ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתחילים להיווצר פיררורים.
  3. מוסיפים שמן ומים ומערבים דקה עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
  4. מוסיפים גבינה ופלפל גרוס ומערבלים דקה עד לפיזור אחיד של הגבינה. שימו לב, עד כה כל ה"לישה" הייתה מאוד קצרה, הבצק שתקבלו הוא פירורי מאוד ולא אחיד. אנחנו לא רוצים לעבד יותר מידי את הבצק כדי שישאר פריך.
  5. מעבירים למשטח מקומם ולשים ממש מעט ורק עד לקבלת גוש בצק.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. יוצרים לכל חלק "נקניק".
  7. מעבירים לנייר אפייה, מברישים כל נקניק בביצה ומפזרים עליו קצח בנדיבות רבה.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחדסופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד
  • קורזה – כיסונים שמשגעים את יהודי קווקזקורזה – כיסונים שמשגעים את יהודי קווקז
  • לחם קופים מתוק, עוד קצת על נוסטלגיה ונובי גוד – חלק ב'לחם קופים מתוק, עוד קצת על נוסטלגיה ונובי גוד – חלק ב'
  • פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשיםפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים
פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים, פורים, שבועות תגיות: ניצול שאריות, עוגיות גבינה מלוחות, עוגיות מלוחות, צימבוז
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס