מה עוד? סלט ביצים ו? די קשה למצוא.
תחשבו על זה רגע, האם ראיתם פעם דוכן עם גפילטא בפיתה או בגט?? רגל קרושה?? חזרת מתחת לפלאפל???
בשנים האחרונות המטבח הזה זוכה ליחס קצת יותר אוהד ועדיין, קשה מאוד להגדיר אותו מפופולרי.
חברי הקרובים יודעים שיש לי חיבה גדולה לביסלי על כך סוגיו. לפעמים, אחרי ארוחת צהריים דשנה אני בורחת אל המכולת השכונתית כדי לקנות לי שקית קטנה ולא, לא אכפת לי שכולם מעקמים את האף.
החלטתי להפוך את החטיף המושמץ לקצת יותר לגיטימי והוא התגלה כציפוי מושלם לשניצל.
גיליתי גם שאם אופים שניצל 17 דקות בדיוק הוא יוצא ממש עסיסי וקראנצ'י. אז המצפון שלי נקי.
מתכון לשניצל אפוי בציפוי ביסלי
חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות בגודל 5/15
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן ניטרלי לאפייה
לציפוי:
1 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
פלפל שחור טחון
2 ביצים טרופות
1 שקית גדולה של ביסלי פיצה טחון לפירורים (או גריל)
אופן הכנה:
+ שמים פרוסות חזה עוף בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים.
+ בצלחת עמוקה מערבבים קמח עם תבלינים. בצלחות נפרדות שמים ביצים ופירורי ביסלי.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים תבנית תנור בשמן.
+ טובלים כל נתח חזה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי ביסלי ומסדרים על התבנית. כל ממשיכים עם שאר חתיכות העוף.
+ אופים 17 דקות ומגישים חם.
בתאבון,
אלונה