מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון

מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון

25 באוקטובר 2014 14:18 6 תגובות

הסתיו כבר כאן באופן רשמי. יש הטוענים שבישראל אין סתיו אבל זה ממש לא נכון, בואו לירושלים ותרגישו את ההבדל. אני חובבת גדולה של העונה הזו מכמה סיבות:
בקיץ חם מדי ובחורף הירושלמי קר מדי
אני אוהבת גשם (כשאני בבית מכורבלת בשמיכת פוך ורואה את כל הברדק שבחוץ)
אני מאוד אוהבת מרקים ואפילו בקיץ מקפידה לאכול לפחות פעם בשבוע גם אם זה אומר לשבת מתחת למיזוג תוקפני.אז כצפוי עם הגשם הראשון הרשת הוצפה במתכוני מרקים מדהימים והייתי חייבת למצוא איזה נשנוש פחממתי שיוכל ללוות את כל העונג הזה. תחילה חשבתי על סוג של עוגיות עבאדי אבל אז גיליתי כמה מרגרינה/חמאה/שמן זה מכיל מה שעשה לי קצת רע. גם ככה הבטן ההריונית (חודש 7 וכו') גורמת לי קצת להתגעגע לבטן שלא יוצאת חצי מטר לפני.

לאחר חיפוש די ארוך אחר מתכון שיתאים לכל הדרישות שלי: קראנצי + מלוח + לא משמין יותר מדי + כיף לטבול במרק או לאכול סתם ככה. נמצאה הנוסחה ואותה אחלוק איתכם.
ה"טופינגס" – יעני הקשקושים שלמעלה יכולים להיות כל מה שתרצו: עשבי תיבול, מלח בצבעים, תבלינים בקיצור, כל דבר שבא לכם. אני השתמשתי בשומשום שחור+מלח אטלנטי ובתערובת תבלינים אסיאתית חריפה.

בונוס נוסף הוא שהם נשמרים נהדר כמה ימים אם תשימו אותם בקופסה אטומה


מתכון מהיר למקלות מלוחים

חומרים לכ-40 מקלות באורך 5-6 ס"מ:
11/3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית שטוחה מלח

לקישוט והברשה:
ביצה טרופה
שומשום שחור ומלח אטלנטי
תערובת תבלינים חריפה (פפריקה חריפה, כמון, כורכום)
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדם תבנית תנור בנייר אפייה.
+ לשים את חומרי הבצק 2-3 דקות לקבלת בצק חלק.
+ מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעבירים על גבי קרש או מגש להקפאה לחצי שעה.
+ פורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה לרצועות ברוחב ס"מ ובאורך הרצוי (אפשר גם מקלות ארוכים כמו גריסיני האיטלקיים).
+ מברישים בביצה ומפזרים מעל את הטופינגס שבחרתם.
+ אופים 15 דקות להזהבה יפה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר על לשימוש.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • גאלט מנגולד אדום ופטהגאלט מנגולד אדום ופטה
  • בורקיטס גבינות ב-20 דקותבורקיטס גבינות ב-20 דקות
  • מתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחהמתכון לפוקצ'ה שתמיד מצליחה
  • לבנה ביתיתלבנה ביתית
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מתכונים, שבועות
« הקודם
הבא »

6 תגובות

  1. שלומית 13 במרץ 2019 בשעה 12:39 הגב

    מתכון נפלא!
    האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
    תודה רבה

    • אלונה אייזנברג 13 במרץ 2019 בשעה 12:48 הגב

      בוודאי, לדעתי יצא אפילו טעים יותר. קמח כוסמין מתאים מאוד למתכון זה

  2. רויטל 11 בספטמבר 2019 בשעה 14:08 הגב

    הי אלונה
    הכנתי עכשיו את הגריסיני עם כוסמין 70%
    יצא ממש לא טוב.
    מה לדעתך קרה?
    תודה מראש

    • אלונה אייזנברג 12 בספטמבר 2019 בשעה 8:04 הגב

      היי רוויטל,
      כדי לענות לשאלתך אני צריכה קצת מידע לגבי הבעיה. האם יצאו לא פריכים? דחוסים מדי?
      להערכתי הבעיה היא כמות הנוזלים. כל סוג קמח דורש כמות שונה של נוזלים והמתכון מותאם לקמח לבן. צריך לראות שהבצן יוצא נוח לעבודה אך לא יבש מדי. ז"א צריך להזהר מהוספת כמות גדולה של קמח.

  3. שמרית 6 במרץ 2022 בשעה 9:49 הגב

    האם אפשר לוותר על שלב ההקפאה?

    • אלונה אייזנברג 1 ביוני 2022 בשעה 5:57 הגב

      אפשר אבל אז הם עלולים לתפוח טיפה יותר

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

סלקים צבעוניים צלויים עם קישק ואורגנו טרי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

אדיסה – "חלוות" קמח מהמטבח הקווקזי

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

גרבלקס – סלמון בכבישה ביתית

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

אסאדו עם פטריות וימבה בצל מקורמל

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

צ'ודו דלעת ואגוזי מלך

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

קורזה – הכיסון שמשגע את יהודי קווקז

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

בורקיטס גבינות ב-20 דקות

תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס