בקיץ חם מדי ובחורף הירושלמי קר מדי
אני אוהבת גשם (כשאני בבית מכורבלת בשמיכת פוך ורואה את כל הברדק שבחוץ)
אני מאוד אוהבת מרקים ואפילו בקיץ מקפידה לאכול לפחות פעם בשבוע גם אם זה אומר לשבת מתחת למיזוג תוקפני.אז כצפוי עם הגשם הראשון הרשת הוצפה במתכוני מרקים מדהימים והייתי חייבת למצוא איזה נשנוש פחממתי שיוכל ללוות את כל העונג הזה. תחילה חשבתי על סוג של עוגיות עבאדי אבל אז גיליתי כמה מרגרינה/חמאה/שמן זה מכיל מה שעשה לי קצת רע. גם ככה הבטן ההריונית (חודש 7 וכו') גורמת לי קצת להתגעגע לבטן שלא יוצאת חצי מטר לפני.
לאחר חיפוש די ארוך אחר מתכון שיתאים לכל הדרישות שלי: קראנצי + מלוח + לא משמין יותר מדי + כיף לטבול במרק או לאכול סתם ככה. נמצאה הנוסחה ואותה אחלוק איתכם.
ה"טופינגס" – יעני הקשקושים שלמעלה יכולים להיות כל מה שתרצו: עשבי תיבול, מלח בצבעים, תבלינים בקיצור, כל דבר שבא לכם. אני השתמשתי בשומשום שחור+מלח אטלנטי ובתערובת תבלינים אסיאתית חריפה.
בונוס נוסף הוא שהם נשמרים נהדר כמה ימים אם תשימו אותם בקופסה אטומה
מתכון מהיר למקלות מלוחים
חומרים לכ-40 מקלות באורך 5-6 ס"מ:
11/3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית שטוחה מלח
לקישוט והברשה:
ביצה טרופה
שומשום שחור ומלח אטלנטי
תערובת תבלינים חריפה (פפריקה חריפה, כמון, כורכום)
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדם תבנית תנור בנייר אפייה.
+ לשים את חומרי הבצק 2-3 דקות לקבלת בצק חלק.
+ מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעבירים על גבי קרש או מגש להקפאה לחצי שעה.
+ פורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה לרצועות ברוחב ס"מ ובאורך הרצוי (אפשר גם מקלות ארוכים כמו גריסיני האיטלקיים).
+ מברישים בביצה ומפזרים מעל את הטופינגס שבחרתם.
+ אופים 15 דקות להזהבה יפה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר על לשימוש.
בתאבון,
אלונה
מתכון נפלא!
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
תודה רבה
בוודאי, לדעתי יצא אפילו טעים יותר. קמח כוסמין מתאים מאוד למתכון זה
הי אלונה
הכנתי עכשיו את הגריסיני עם כוסמין 70%
יצא ממש לא טוב.
מה לדעתך קרה?
תודה מראש
היי רוויטל,
כדי לענות לשאלתך אני צריכה קצת מידע לגבי הבעיה. האם יצאו לא פריכים? דחוסים מדי?
להערכתי הבעיה היא כמות הנוזלים. כל סוג קמח דורש כמות שונה של נוזלים והמתכון מותאם לקמח לבן. צריך לראות שהבצן יוצא נוח לעבודה אך לא יבש מדי. ז"א צריך להזהר מהוספת כמות גדולה של קמח.
האם אפשר לוותר על שלב ההקפאה?
אפשר אבל אז הם עלולים לתפוח טיפה יותר