מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2

ממרח בטטה מתובל – ממרחים לסנדביץ' חלק 2

1 בספטמבר 2014 4:31 2 תגובות

התגעגעתם? גם אני!!
מקווה שהיום עבר בשלום על כולם. מי ששלחו את ילדיהם החמודים לבתי הספר/גנים וגם על אלה שהחליטו לא להביא ילדים לעולם בעקבות נהרות של דמעות שנשפכו היום ברחבי ישראל ועולם כולו.

 

בפעם הקודמת הכנו פסטו כוסברה.
היום נכין ממרח בטטה, הוא מתקתק ומתובל מאוד. הולך נהדר עם גבינות מלוחות ואפילו כבסיס לרוטב פסטה.

אני ממליצה לאפות את הבטטה בתנור כ-40 דקות אבל ראיתי ברחבי הרשת שאפשר לבשל בטטה במיקרו תוך דקות ספורות. אז מי שמעוניין לקצר זמנים זה אפשרי. אני אישית עדיין מעדיפה את הדרך הישנה והארוכה.


מתכון לממרח בטטה

חומרים לצנצנת בנפח 250-300 מ"ל:
בטטה בינונית
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
50 גרם חמאה (או 4 כפות שמן זית)
מלח

אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ אופים בטטה על רשת כ-40 דקות עד שהיא רכה לגמרי ושחומה מבחוץ. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה חלק לגמרי.
+ מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים הייטב עד שהחמאה נטמעת.
+ שומרים בצנצנת עם מכסה במקרר עד שבוע.

הצעת הגשה לסנדביץ': בייגל עם ממרח בטטה ופטה עזים

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • חומוס עדשים ברבע שעהחומוס עדשים ברבע שעה
  • כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3
  • פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1פסטו כוסברה – ממרחים לסנדביץ' חלק 1
  • לבנה ביתיתלבנה ביתית
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מהיר ועצבני, ממרחים ורטבים, מתכונים
« הקודם
הבא »

2 תגובות

  1. יניב 10 ביולי 2020 בשעה 12:10 הגב

    אפשר לבשל את הבטטה? מה יהיה ההבדל בטעם?

    • אלונה אייזנברג 19 ביולי 2020 בשעה 5:38 הגב

      היי יניב,
      תהליך האפייה "מזקק" את טעמה של הבטטה בגלל איזוי הנוזלים שבה. בישול במים לא עושה את זה ולכן בעיני זה מעט ישנה את הטעם והייתי ממליצה לאפות. אם אין בררה אפשר גם לבשל

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס