את המתכון הזה אני מכינה בכל פעם שגוזמת את הענפים הסוררים של הגפן שלי בתקופת האביב. העלים הקטנטנים, שגדלים על ענפים צדדיים, כאלה ש"מבזבזים את כוחה". כואב הלב לזרוק משהו שגידלת ולכן אני מעדיפה להפוך אותם לפסטו.
מתכון לפסטו עלי גפן צעירים:
חומרים:
- ערמה של עלי גפן קטנים ודקים, נגיד 30 יח'
- חופן עלי נענע
- חצי כוס שקדים
- ראש שיני שום קלופות
- מיץ מחצי לימון
- מלח
- חצי כוס שמן זית איכותי
אופן הכנה:
בעזרת מעבד מזון טוחנים את כל החומרים למעט השמן. שמתי לב שטחינת השמן יוצרת מין מרירות.
כשהעלים הופכים למשחה, מוסיפים שמן זית, מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית ולמקרר.
הפסטו נהדר לכריכים, תיבול דגים וגם לקיפול בתוך בצקים. בתמונה למעלה מרחתי אותו כבסיס למאפה חצילים ובצל. יצא חלום!
בתאבון,
אלונה