את המאפה הזה אני מכינה בדרך כלל בחורף, כשיש תרד יפה ועסיסי. מועד הפרסום (אהם, אהם, אמצע יוני) מסגיר כמה זמן המתכון הזה חיכה במגירה. אבל איך אומרים אצלנו? זה תמיד זמן טוב לפחממה.
מתכון למאפה תרד וגבינות
מצרכים ל-30 מאפים אישיים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- חצי כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- כף מלח
- 1 ביצה
- 2 וחצי כוסות מים
- 3/4 כוס שמן זית איכותי
למלית:
- 20 גרם חמאה
- 2-3 כפות שמן זית
- חצי קילו עלי תרד שטופים
- 400 גרם פטה עזים מפוררת
- 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת
לסיום:
- ביצה טרופה להברשה
- שומשום
- 30 גרם חמאה מומסת להברשה (אחרי האפייה)
אופן הכנה:
- מכינים בצק: מערבבים קמח עם כל היבשים. מוסיפים ביצה, שמן ומים ולשים את כל עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה. מתפיחים שעתיים. אפשר גם לילה במקרר.
- מקפיצים תרד: במחבת רחבה מחממים חמאה ושמן, מוספים תרד ומאדים 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שנפחו יורד. מצננים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מוציאים אוויר מהבצק, מחלקים לשני חלקים ומכדררים. מעבירים כדור בצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן דק, בעובי של 5-6 מ"מ.
- מפזרים תרד וגבינות, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות בעובי של 4-5 ס"מ. מסדרים את השבלולים במרווחים על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה. כך ממשיכים גם עם כדור בצק השני.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומתפיחים 15 דקות.
- אופים כ-30 דקות עד לקבלת שיזוף יפה. מברישים בחמאה מומסת ומצננים.