מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש

16 בינואר 2022 10:49 אין תגובות

השנה התברכנו בימי גשם רבים, הגבעות שסובבות את הישוב בו אני גרה בוהקות בירוק עז ויפיפה. רקפות, נרקיסים, פטריות והמון המון חובזה. באחת מהליכות הבוקר שלי נתקלתי בעלי חובזה גדולים ודקיקים, מחזה די נדיר, כי לרוב כשהם מגיעים לגודל הזה, העלים הופכים לעבים וגסים מידי. ראיתי בזה סימן מהקב"ה, חייבת להכין סיר ממולאים. אולי היושב במרומים מנסה לפצות אותי על כל בידודי הבידודים שהילדים שלי "זכו" בהם בחודש האחרון.

אם הצלחתי להדליק אתכם ואתם רוצים לגלגל סיר כזה גם כן, אתם לא באמת צריכים להרחיק עד הרי ירושלים, חובזה גדלה בכל מקום. כמובן שאמליץ לא ללקט אותה בצידי דרכים אלא באזורים המרוחקים מכבישים ופיח (פארקים וגינות בתוך השכונות זה אחלה ממש).

טיפים לדרך:

  • לפני שאתם מתחילים במלאכת המילוי ממליצה להשרות את העלים במים קרים עם כמה כפות חומץ פשוט, הוא יגרש את כל החברים הלא רצויים שדבקו בעלי החובזה
  • כן, אפשר ללקט כמות גדולה, לשטוף ולשמור בהקפאה (במקרה של הקפאה אין צורך בחליטת העלים)
  • אם לא מצאתם חובזה אפשר להחליף בעלי מנגולד, מרוות ירושלים או כל עלה ירוק המיועד למילוי.
עלי חובזה

מתכון לעלי חובזה ממולאים:

מצרכים ל-30 ממולאים קטנים:

30 עלי חובזה שטופים
1 כוס אורז מלא
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קטנים מגוררים בפומפיה
מיץ מלימון אחד
חצי כוס חמוציות
2 כפות לימון כבוש איכותי
שמן זית בנדיבות!
מלח
רבע כפית בהרט

אופן הכנה:
+ מכינים מלית: בקערה בינונית משרים אורז בשפע מים פושרים לחצי שעה. מעבירים למסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מסננים ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לאורז את שאר חומרי המלית (שומרים מעט מהחמוציות והלימון הכבוש). מזלפים שמן זית בנדיבות ומערבבים.
+ בקערה נפרדת מניחים עלי חובזה ושופכים עליהם מים רותחים. מסננים לאחר 1-2 דקות.
+ פורסים עלה על קרש חיתוך, מניחים כף מהמלית ומגלגלית כפי שמגלגלים עלי גפן. מניחים בסיר שטוח ששומן בשמן זית. כך ממשיכים עם שאר העלים. בסיום מפזרים את החמוציות והלימון הכבוש שנותרו. מי שאוהב את הממולאים שלו חמוצים יותר (כמוני) מוזמן להוסיף מיץ לימון מעל.
+ מניחים צלחת שטוחה על הממולאים כדי למנוע פתיחה שלהם בזמן הבישול. יוצקים מעל מים עד לכיסוי ולא יותר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה 50-60 דקות.

ממליצה לאכול עם ציזיקי נענע ליד.

בתאבון,
אלונה

לחצו על התמונה למתכון של פלפלים ממולאים במג'דרה

אולי תאהבו גם:

  • בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכרבצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר
  • חבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'יליחבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'ילי
  • פיתות זעתר במחבתפיתות זעתר במחבת
  • לחם מחבת אלוהי ב-15 דקותלחם מחבת אלוהי ב-15 דקות
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתכונים, עיקריות תגיות: ממולאים, מתכון חובזה
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס