מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

14 באוגוסט 2014 4:33 אין תגובות

ימים לא קלים עוברים על כוחותינו
מעבר דירה / בעל במילואים יותר מדי זמן / מלחמה שמתעקשים לשווק לנו בתור "מבצע צוק איתן"
הבטחתי לעצמי שלא אכתוב על זה אבל.. די! נמאס לי, מכל המוות הזה, מהפחד, מהחלוקות לטובים ורעים. שמאל/ימין, ערבים/יהודים. בתכלס מה שכולם באמת רוצים זה לחיות את החיים הקטנים והפשוטים שלהם, את השגרה המשעממת אז למה זה לא קורה?

לפחות לי יש במה להתנחם, כי יש לי את שריצ-שריץ בבטן שעתידה לצאת לאור העולם המזוהם והרשע הזה בדצמבר. וככל שאני חושבת על זה יותר אני יותר מרחמת עליה כי חשבתי שעד שאביא ילד העולם יהיה מקום בטוח ושמח אבל נראה שאנחנו בכיוון ההפוך.

אז מה עושים בימים כאלה ?
מבשלים והרבה למרות שחם.
אוכל מנחם, כזה שנכנס לבטן ומכביד עליה בצורה נעימה ומחמם את כל הגוף. וכל מה שרוצים זה לישון ולחלום חלומות על חדי קרן צבעוניים שאוכלים מיקס של במבה-ביסלי, החטיף הכי גאוני שהמציאו עד כה.


מתכון לפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

חומרים ל-4-6 מנות:

10-8 פלפלים אדומים בינוניים
למילוי:
1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות במים קרים לשעה
1 כוס אורז מלא מושרה במים קרים לשעה
1 עגבניה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה,
קורט זרעי כמון
קורט זרעי כוסברה

להגשה:
יוגורט

אופן הכנה:
+ מבשלים אורז ועדשים: בסיר בינוני מביאים לרתיחה שפע מים (בלי מלח). מוסיפים עדשים ואורז ומבשלים 15 דקות עד להתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
+ ממלאים פלפלים: מסירים את החלק העליון, עם הגבעול מהפלפלים ומרחיקים את הממברנות והזרעים.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ולא דוחסים.
+ מכינים רוטב ומבשלים פלפלים: מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, מטגנים בצל 2-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שהריח עולה. מוסיפים עגבניות ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה 10 דקות עד שהעגבניות מתרככות לגמרי.
+ מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים וכוס מים, מביאים לרתיחה ומסדרים פלפלים בסיר.
+ מבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 30-40 דקות. מגישים חם לצד יוגורט. שומרים במקרר עד 3 ימים.

בתאבון ובתקווה לחיים שקטים יותר
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
  • כרובית ממולאת בשלמותהכרובית ממולאת בשלמותה
  • פסטה אפויה עם גבינות, פטריות ואנשוביפסטה אפויה עם גבינות, פטריות ואנשובי
  • כופתאות במילוי בטטה ותפו"אכופתאות במילוי בטטה ותפו"א
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתכונים, עיקריות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

סלט שעועית בובס, סלרי ושמיר

סלט שעועית בובס, סלרי ושמיר

לחם מחבת אלוהי ב-15 דקות

לחם מחבת אלוהי ב-15 דקות

סלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזון

סלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזון

על פסטרמה ביתית ועצלנות כרונית

על פסטרמה ביתית ועצלנות כרונית

לחם קופים מתוק, עוד קצת על נוסטלגיה ונובי גוד – חלק ב'

לחם קופים מתוק, עוד קצת על נוסטלגיה ונובי גוד – חלק ב'

לחם קופים מלוח ומסע בזמן 101 שנים אחורה

לחם קופים מלוח ומסע בזמן 101 שנים אחורה

עוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמית

עוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמית

פירושקי: ה-מתכון מהמטבח הרוסי

פירושקי: ה-מתכון מהמטבח הרוסי

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Load More...
Follow on Instagram
הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס