מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

14 באוגוסט 2014 4:33 5 תגובות

ימים לא קלים עוברים על כוחותינו
מעבר דירה / בעל במילואים יותר מדי זמן / מלחמה שמתעקשים לשווק לנו בתור "מבצע צוק איתן"
הבטחתי לעצמי שלא אכתוב על זה אבל.. די! נמאס לי, מכל המוות הזה, מהפחד, מהחלוקות לטובים ורעים. שמאל/ימין, ערבים/יהודים. בתכלס מה שכולם באמת רוצים זה לחיות את החיים הקטנים והפשוטים שלהם, את השגרה המשעממת אז למה זה לא קורה?

לפחות לי יש במה להתנחם, כי יש לי את שריצ-שריץ בבטן שעתידה לצאת לאור העולם המזוהם והרשע הזה בדצמבר. וככל שאני חושבת על זה יותר אני יותר מרחמת עליה כי חשבתי שעד שאביא ילד העולם יהיה מקום בטוח ושמח אבל נראה שאנחנו בכיוון ההפוך.

אז מה עושים בימים כאלה ?
מבשלים והרבה למרות שחם.
אוכל מנחם, כזה שנכנס לבטן ומכביד עליה בצורה נעימה ומחמם את כל הגוף. וכל מה שרוצים זה לישון ולחלום חלומות על חדי קרן צבעוניים שאוכלים מיקס של במבה-ביסלי, החטיף הכי גאוני שהמציאו עד כה.


מתכון לפלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים

חומרים ל-4-6 מנות:

10-8 פלפלים אדומים בינוניים
למילוי:
1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות במים קרים לשעה
1 כוס אורז מלא מושרה במים קרים לשעה
1 עגבניה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות דק
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה,
קורט זרעי כמון
קורט זרעי כוסברה

להגשה:
יוגורט

אופן הכנה:
+ מבשלים אורז ועדשים: בסיר בינוני מביאים לרתיחה שפע מים (בלי מלח). מוסיפים עדשים ואורז ומבשלים 15 דקות עד להתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
+ ממלאים פלפלים: מסירים את החלק העליון, עם הגבעול מהפלפלים ומרחיקים את הממברנות והזרעים.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ולא דוחסים.
+ מכינים רוטב ומבשלים פלפלים: מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, מטגנים בצל 2-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שהריח עולה. מוסיפים עגבניות ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה 10 דקות עד שהעגבניות מתרככות לגמרי.
+ מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים וכוס מים, מביאים לרתיחה ומסדרים פלפלים בסיר.
+ מבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 30-40 דקות. מגישים חם לצד יוגורט. שומרים במקרר עד 3 ימים.

בתאבון ובתקווה לחיים שקטים יותר
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • חומוס עדשים ברבע שעהחומוס עדשים ברבע שעה
  • עלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבושעלי חובזה ממולאים באורז מלא, חמוציות ולימון כבוש
  • בורקס בשר חגיגיבורקס בשר חגיגי
  • כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3כבד קצוץ – ממרחים לסנבדיץ' חלק 3
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתכונים, עיקריות, תוספות
« הקודם
הבא »

5 תגובות

  1. ענבל 14 בינואר 2019 בשעה 7:04 הגב

    הולכת להכין! אחזור עם דיווחים 😉

    • אלונה אייזנברג 14 בינואר 2019 בשעה 7:08 הגב

      יש!! איזה כיף

  2. אמירה 24 במרץ 2023 בשעה 11:31 הגב

    האם אפשר להחליף עדשים ירוקות בעדשים שחורות?

    • אלונה אייזנברג 24 במרץ 2023 בשעה 11:40 הגב

      כן

  3. מרים ❤️ 27 בפברואר 2024 בשעה 21:04 הגב

    לא מאמינה…חיפשתי בדיוק את המתכון הזה כי אילו המצרכים שנשארו לי בדירה הפאתטית וחשבון הבנק עם המינוס הנצחי וכי אני בשוונג טבעונות אחרי הפעם השמינית אולי עם זיהום דרכי נשימה ווירוסים בלתי נדלים אחרי שנחלשתי כל כך כשנדבקתי בקורונה…ומה שכתבת על צוק איתן…לקרוא את זה 4 חודשים בתוך מלחמת הזוועות אחרי השבעה באוקטובר מזעזע. תחשבי מה הדור של הבת שלך בלי עין הרע שליט"א שיהיו בריאים עברו עד עכשיו…קורונה…אינתיפאדות..מבצעי לחימה ועכשיו הגיהנום הזה שלא נגמר. תודה כל המתכון תעלי עוד

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס