תוך שניות ספורות העוגייה המופלאה הזו התמוססה לי בפה, היא הייתה מתוקה במידה ופריכה ברמה שלא ניתן לתאר. יום למחרת קבעתי דייט עם אחותי הבכורה בו היא התחייבה שתגלה לי את המתכון שלה לעוגיות שקדים שגרמו ללב שלי להתרחב ולהשעות למספר שעות את תזונת הפלאו שלי.
עכשיו, אתם בטח תוהים – דווקא עוגייה פשוטה הפילה אותך? אז אספר שכשאני מגיעה לחיוית, אחותי הגדולה שהיא גם אחת הקונדיטוריות הנהדרות בירושלים, אני תמיד מכינה את עצמי. על מפתן הדלת אני מיישרת קו עם עצמי ומתחייבת לא ליפול במאפים, העוגות ומני הטראפלס שהיא תמיד מניחה בנונשלנטיות נבזית מול הפרצוף שלי. ודווקא הפעם, כשהיא בכלל הייתה בחדר אחר, נפלתי לעוגיות הממכרות שלה.
היתרון הוא שהיא גרה ממש קרוב אלי כך שאני לא צריכה להסתכן ולהכין את הצרות האלה בעצמי, כשהנפש זקוקה לחיזוק, אני משגרת לחיוית הודעת ווטסאפ קצרה וכעבור כמה שעות היא מזמנת אותי להגיע להתפנק בטארט פריך או בבקה עמוסת שוקולד.
מאחר ואחיינית שלי המירה את דתה לטבעונות אחותי יצרה גרסה טבעונית לעוגיות האלה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה בחמאה צמחית על בסיס שמן זית. טעמתי את הגרסה הטבעונית והיא נהדרת אבל אני חסידה של חמאה, לכן מביאה בפניכם את הגרסה החלבית, אתם כבר תחליטו יותר מתאים לכם.
מתכון לעוגיות שקדים פריכות
חומרים לכ-30 עוגיות:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם קמח שקדים
250 גרם קמח
1 כף חלב (במידת הצורך)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ בקערת מיקסר שמים חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה.
+ מוסיפים את הקמחים ומערבלים עד לקבלת פירורים גסים. אם חסר נוזלים מוסיפים כף חלב.
+ מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט עד לקבלת בצק.
+ בוצעים פיסות בצק בגודל אגוז מלך, מגלגלים לצורת נחש, מכופפים לחצי סהר ומניחים על נייר אפייה. כך ממשיכים עם יתרת הבצק.
+ אופים 10-15 דקות עד לקבלת הצהבה עדינה מאוד. מוציאים ומפזרים מייד אבקת סוכר מעל.
+ שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.
בתאבון,
אלונה
האם ניתן להקפיא ולהוציא אחרי תקופה ?
ניתן להקפיא בקופסה אטומה
היי האם ניתן להחליף איכשהוא את החמאה לעשות אותן טבעוניות ?אולי ברסק תפוחים:)
יצא מעולה. טעימות מאוד