מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » כופתאות במילוי בטטה ותפו"א

כופתאות במילוי בטטה ותפו"א

7 בדצמבר 2014 7:16 אין תגובות

אני לא יכולה לשאת משפטים שמתחילים ב: הזמר האהוב עלי, הצבע האהוב עלי, המאכל האהוב עלי וכו'.
איך בכלל אפשר להעמיס כל כך הרבה משקל על גבו של מישהו אחד?
איך אפשר לצמצם הנאה עוצמתית לסוג נישתי מאוד של משהו בעולם?
אבל אם יצמידו לי אקדח לרכה ואאלץ לבחור מאכל אחד שאני אוהבת במיוחד זה יהיה ללא ספק ה "קורזה".

"קורזה" זה בעצם כופתאות מהמטבח הקווקזי. הן עשויות בצק פשוט וממולאות בשר טחון עם המון שומן, כוסברה ובצל מטוגן. מבושלים אותן במים ואוכלים עם ברוטב חומץ בן יין לבן ושום כתוש. בתור ילדה וגם היום כשמניחים מולי צלחת עמוסה בכיסונים לא אעצור עד שאגיע למצב של עילפון או סבל נוראי.

כנראה יש משהו קסום בכיסונים האלה, הרי כל עם מתהדר בגרסה משלו: דים סאם, חינקלי, רביולי ועוד גרסאות רבות. בכל התרבויות איכות הסגירה ודקיקות הבצק הן בבחינת תעודת איכות לאישה שעמלה שעות רבות על כיסוני העונג. נשים היו מתאספות קבוצות קבוצות, ממלאות ומתעדכנות בחדשות השכונה.

אחרי מות אמי סבא שלי לקח את הפיקוד בבית ובמטבח. לא היה לו זמן להתברבר על מאכלים מורכבים ולכן הקורזה הפכו לאירוע נדיר שפגשתי בארוחות אצל דודות. עד שגדלתי ולמדתי להכין לעצמי. מאז אני מכינה כמות גדולה בכל פעם ומקפיאה כדי שיהיו לי זמינים לעת רעב.
ואז, כשמגיע הקריז, אני רצה הבייתה, מרתיחה במים, זורקת כמה חמודים לסיר וזוללת אותם במהירות.

לימים הייתי צריכה להמציא גרסה גם לחברי הצמחוניים וכך התחלתי למלא אותם בבטטה ותפוחי אדמה.


מתכון לכופתאות ממולאות בבטטה או תפוחי אדמה

חומרים ל-4-6 מנות:
לבצק:

2 כוסות קמח
קורט מלח
ביצה
1/2 כוס מים
למלית בטטה:
2 בטטות בינוניות קלופות, חתוכות לשמיניות
עלי תימין מ-2 גבעולים
50 גרם חמאה
מלח פלפל שחור טחון
אפשר גם מלית תפו"א:
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות
בצל גדול קצוץ ומטוגן להזהבה יפה
2-3 גבעולי שמיר קצוץ דק
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחון טחון
לרוטב:
מיכל שמנת 30%
שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
+ מכינים מלית: מבשלים בטטה או תפו"א בשפע מי מלח כ-30 דקות עד שהיא רכה לגמרי. מסננים, מוסיפים את שאר החומרים ומועכים לפירה גס.
+ מכינים בצק: בקערה בינונית מערבבים קמח עם מלח. יוצרים גומחה במרכז ומוסיפים ביצה ומים. לשים ידנית כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומעט נוקשה. מכסים במגבת ומשהים 15 דקות.
+ מרדדים, סוגרים ומבשלים: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-5 מ"מ.
+ בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ואוספים את שאריות הבצק לכדור (שומרים אותו לרידוד חוזר). מכסים את העיגולים וכדור הבצק במגבת לחה.
+ מניחים כפית גדוסה מהמלית במרכז העיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות. מהדקים יחד את הקצוות ומניחים על מגש מקומח. כך ממשיכים עם שאר העיגולים. פה תוכלו לראות עוד סוגי סגירות
הקפאה:
בשלב זה אפשר להקפיא את הכיסונים ולבשל סמוך להגשה. מסדרים את הכיסונים על מגש ומפרידים כל שכבה בנייר אפייה מקומח. מעבירים למקפיא לשעה על גבי המגש ורק אחרי שהם קפאו לגמבי מעבירים לשקיות, סוגרים הייטב ושומרים במקפיא עד חודש.
+ מרתיחים סיר עם שפע מי מלח ומבשלים כיסונים בסבבים בסיר פתוח עד שהם צפים. ממשיכים בבישול עוד דקה-שתיים ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
+ בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב ומגישים אותו לצד הכיסונים החמים.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • חצילים ממולאים בפסטו כוסברהחצילים ממולאים בפסטו כוסברה
  • דולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבידולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבי
  • מתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלימתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלי
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מטבח קווקזי, מתכונים, עיקריות, שבועות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס