מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

31 בדצמבר 2020 10:14 2 תגובות

אין לי דרך ללתאר לכם כמה קר בימים אלה בהרי ירושלים. ודווקא בעונה שגורמת להתקפי זלילה הכי קשים החלטתי שאין בררה ואני חייבת לחזור לתזונת הפלאו שלי. מה זה אומר? ביי, ביי בצקים והיוש צלחות מלאות תבשילים, ירקות וחלבונים שמנמנים.
אם אתם כמוני, מנסים להקפיד על תזונה נטולת גלוטן פשוט תוותרו על שלב הקימוח והגדילו כמויות של ירקות שורש אחרים, במקום תפו"א. קולורבי אגב, יכול להיות תחליף נהדר לתפוחי אדמה במתכון זה.

מצרכים ל-6-8 מנות:
2-3 כפות שמן זית
2 נתחי אוסובוקו במשקל של כקילו לכל אחד
מעט קמח לקימוח הבשר (לא חייבים)
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
2 חבילות ערמונים בווקום
כף סילאן (לא סירופ! סילאן אמיתי בבקשה)
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
2 פלפלי שאטה מיובשים שלמים
מלח

להגשה: חופן קטן של עלי תימין או ציטרה

אופן הכנה:
+ על להבה גדולה מחממים שמן בסיר רחב וכבד. מקמחים את נתחי האסאדו, מנערים מעודפי הקמח וצורבים 2-3 דקות מכל צד אז לקבלת חריכה חזקה. מעבירים לצלחת.
+ באותו סיר מטגנים בצל עד לקבלת חריכה שחומה ויפה, מוסיפים את הירקות והערמונים ומטגנים עוד 2-3 תוך כדי יעבור.
+ בעזרת כף רחבה מזיזים מעט את הירקות כדי להניח את נתחי הבשר בתחתית הסיר, מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מעל מים עד שהירקות מבצבצים ולא לגמרי מכוסים במים. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 3-4 שעות ועד שהבשר רך מאוד ונופל מהעצם.
+ סמוך להגשה מפזרים עלי תימין או ציטרה ומגישים בתוך הסיר למרכז שולחן. ממליצה להגיש ליד פירה חמאתי.

בתאבון!
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • מתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלימתכון ל"פלוב" מהמטבח הקווקזי הגאה שלי
  • באחש – אורז ירוק עם פרגיותבאחש – אורז ירוק עם פרגיות
  • דולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבידולמה- עלי גפן ממולאים אשר ירשתי מסבי
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
פורסם ב: בשר ועוף, חגים, מתכונים, עיקריות
« הקודם

2 תגובות

  1. שי 14 בינואר 2021 בשעה 12:37 הגב

    נראה מעולה! האם יש המלצות במה להחליף את הבשר עבור צמחונים?

    • אלונה אייזנברג 14 בינואר 2021 בשעה 12:42 הגב

      היי שי,
      הבשר כאן הוא בבחינת שחקן ראשי כך שבלתי אפשרי להחליף אותו ולשמור על אופי התבשיל. מה שאני יכולה להמליץ לך זה לשים 2 סלסלאות של פטריות מזנים מגוונים וכוס של שעועית מושרית. אומנם זה לא יהיה אותו תבשיל אבל עדיין יהיה טעים מאוד.

      בתאבון,
      אלונה

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס