מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

31 בדצמבר 2020 10:14 2 תגובות

אין לי דרך ללתאר לכם כמה קר בימים אלה בהרי ירושלים. ודווקא בעונה שגורמת להתקפי זלילה הכי קשים החלטתי שאין בררה ואני חייבת לחזור לתזונת הפלאו שלי. מה זה אומר? ביי, ביי בצקים והיוש צלחות מלאות תבשילים, ירקות וחלבונים שמנמנים.
אם אתם כמוני, מנסים להקפיד על תזונה נטולת גלוטן פשוט תוותרו על שלב הקימוח והגדילו כמויות של ירקות שורש אחרים, במקום תפו"א. קולורבי אגב, יכול להיות תחליף נהדר לתפוחי אדמה במתכון זה.

מצרכים ל-6-8 מנות:
2-3 כפות שמן זית
2 נתחי אוסובוקו במשקל של כקילו לכל אחד
מעט קמח לקימוח הבשר (לא חייבים)
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
2 חבילות ערמונים בווקום
כף סילאן (לא סירופ! סילאן אמיתי בבקשה)
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
2 פלפלי שאטה מיובשים שלמים
מלח

להגשה: חופן קטן של עלי תימין או ציטרה

אופן הכנה:
+ על להבה גדולה מחממים שמן בסיר רחב וכבד. מקמחים את נתחי האסאדו, מנערים מעודפי הקמח וצורבים 2-3 דקות מכל צד אז לקבלת חריכה חזקה. מעבירים לצלחת.
+ באותו סיר מטגנים בצל עד לקבלת חריכה שחומה ויפה, מוסיפים את הירקות והערמונים ומטגנים עוד 2-3 תוך כדי יעבור.
+ בעזרת כף רחבה מזיזים מעט את הירקות כדי להניח את נתחי הבשר בתחתית הסיר, מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מעל מים עד שהירקות מבצבצים ולא לגמרי מכוסים במים. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 3-4 שעות ועד שהבשר רך מאוד ונופל מהעצם.
+ סמוך להגשה מפזרים עלי תימין או ציטרה ומגישים בתוך הסיר למרכז שולחן. ממליצה להגיש ליד פירה חמאתי.

בתאבון!
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • פסטו עלי גפן צעיריםפסטו עלי גפן צעירים
  • לבנה ביתיתלבנה ביתית
  • עוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמיתעוגיות טחינה ומחשבות על משמעת עצמית
  • שוק התקווה – חוויה קולינרית שלא עושה מעצמה  ענייןשוק התקווה – חוויה קולינרית שלא עושה מעצמה עניין
פורסם ב: בשר ועוף, חגים, מתכונים, עיקריות
« הקודם
הבא »

2 תגובות

  1. שי 14 בינואר 2021 בשעה 12:37 הגב

    נראה מעולה! האם יש המלצות במה להחליף את הבשר עבור צמחונים?

    • אלונה אייזנברג 14 בינואר 2021 בשעה 12:42 הגב

      היי שי,
      הבשר כאן הוא בבחינת שחקן ראשי כך שבלתי אפשרי להחליף אותו ולשמור על אופי התבשיל. מה שאני יכולה להמליץ לך זה לשים 2 סלסלאות של פטריות מזנים מגוונים וכוס של שעועית מושרית. אומנם זה לא יהיה אותו תבשיל אבל עדיין יהיה טעים מאוד.

      בתאבון,
      אלונה

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס