אין לי דרך ללתאר לכם כמה קר בימים אלה בהרי ירושלים. ודווקא בעונה שגורמת להתקפי זלילה הכי קשים החלטתי שאין בררה ואני חייבת לחזור לתזונת הפלאו שלי. מה זה אומר? ביי, ביי בצקים והיוש צלחות מלאות תבשילים, ירקות וחלבונים שמנמנים.
אם אתם כמוני, מנסים להקפיד על תזונה נטולת גלוטן פשוט תוותרו על שלב הקימוח והגדילו כמויות של ירקות שורש אחרים, במקום תפו"א. קולורבי אגב, יכול להיות תחליף נהדר לתפוחי אדמה במתכון זה.

מצרכים ל-6-8 מנות:
2-3 כפות שמן זית
2 נתחי אוסובוקו במשקל של כקילו לכל אחד
מעט קמח לקימוח הבשר (לא חייבים)
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
2 חבילות ערמונים בווקום
כף סילאן (לא סירופ! סילאן אמיתי בבקשה)
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
2 פלפלי שאטה מיובשים שלמים
מלח
להגשה: חופן קטן של עלי תימין או ציטרה
אופן הכנה:
+ על להבה גדולה מחממים שמן בסיר רחב וכבד. מקמחים את נתחי האסאדו, מנערים מעודפי הקמח וצורבים 2-3 דקות מכל צד אז לקבלת חריכה חזקה. מעבירים לצלחת.
+ באותו סיר מטגנים בצל עד לקבלת חריכה שחומה ויפה, מוסיפים את הירקות והערמונים ומטגנים עוד 2-3 תוך כדי יעבור.
+ בעזרת כף רחבה מזיזים מעט את הירקות כדי להניח את נתחי הבשר בתחתית הסיר, מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מעל מים עד שהירקות מבצבצים ולא לגמרי מכוסים במים. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 3-4 שעות ועד שהבשר רך מאוד ונופל מהעצם.
+ סמוך להגשה מפזרים עלי תימין או ציטרה ומגישים בתוך הסיר למרכז שולחן. ממליצה להגיש ליד פירה חמאתי.
בתאבון!
אלונה

נראה מעולה! האם יש המלצות במה להחליף את הבשר עבור צמחונים?
היי שי,
הבשר כאן הוא בבחינת שחקן ראשי כך שבלתי אפשרי להחליף אותו ולשמור על אופי התבשיל. מה שאני יכולה להמליץ לך זה לשים 2 סלסלאות של פטריות מזנים מגוונים וכוס של שעועית מושרית. אומנם זה לא יהיה אותו תבשיל אבל עדיין יהיה טעים מאוד.
בתאבון,
אלונה