מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » קיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבל

קיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבל

6 בנובמבר 2014 14:15 אין תגובות

הפוסט הזה מוקדש לכל אותם אנשים נפלאים אשר רואים באורז את העיקר ולא את התוספת שליד.
כן כן, אתם יודעים למי אני מתכוונת.
אנחנו לא צריכים איזה עוף שיקשט לנו את הצלחת. כל מה שאנחנו צריכים זה סיר אורז קטן וחמים, כף וחדר סגור (אולי קצת מוזיקה, אבל לא חייבים, אורז וכף זה מספיק).ואז גיליתי את הקיצ'רי, מנה נפלאה של אורז, עדשים אדומות וכמויות היסטריות של שום מטוגן עם תבלינים.בארץ אנחנו מכירים אותה כמנה מהמטבח העירקי. בני העדה נוהגים להכין אותה בימי חמישי, המיטלס מנדיי של העירקים). שהרי בימי חמישי נהגו להוריד את הבשר מהתפריט, כדי להכין את הקיבה לכבוד שבת המלכה. את הקיצ'רי אוכלים בליווי יוגורט קר שמאזן את התיבול העז והמהדרין מעמיסים ביצת עין מעל.
אז נכון, שגרירי המנה היו יהודי עירק אבל כבר בביס הראשון ברור לגמרי שישנה השפעה ההודית מובהקת. אין עם שמרשה לעצמו לשים כמות כזאת של תבלינים בביטחון כה גדול. כשמפשפשים קצת בהיסטוריה של יהודי בבל מגלים שהם ניהלו יחסי מסחר עם הודו ובתקופה קשה יותר גם נדדו להודו והשתקעו שם. אז ככל הנראה סיפחו אל התרבות הקולינרית את טעמיה של הארץ החדשה.

לא רק עירקים התאהבו בקיצ'רי, המאכל הגיע לבריטניה בזמן השלטון של האימפריה הבריטית בהודו, והוא הפך למאכל פופולרי בארוחת בוקר במהלך התקופה הוויקטוריאנית, בשל האפשרות להשתמש בחומרי גלם שנותרו בארוחת הערב של הלילה הקודם. לפי סברה אחרת, המנה הגיעה לסקוטלנד, והפכה לחלק מהמטבח המקומי (היא מופיעה בספר בישול סקוטי משנת 1790) , ורק בהמשך, בעקבות ההתלהבות הוויקטוריאנית מהתרבות והמזון ההודי הפכה לחלק מהמטבח האנגלי.


מתכון לקיצ'רי – אורז עם עדשים אדומות

חומרים ל-4 מנות: 
1 כוס אורז פרסי
1/2 כוס עדשים אדומות
שמן זית (או חמאה)
מלח
1 ראש שום כתוש
2 כפיות כמון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור טחון

להגשה:
יוגורט

אופן הכנה:
+ מבשלים אורז: מחממים סיר בינוני עם 3כפות שמן זית ומטגנים אורז ועדשים דקה-שתיים עד שהם מצופים בשמן.
+ מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה עד שהאורז מוכן.
+ בינתיים מכינים את התבלינים: מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומוסיפים שום. מטגנים דקה עד שריח השום מתחיל לעלות.
+ מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה-שתיים עד שריח התבלינים עולה. נזהרים לא לשרוף את התבלינים.
+ מרכבים ומגישים: יוצקים את תערובת התבלינים החמה על האורז המוכן ומערבבים בעזרת כף עץ רחבה כך שהאורז לא יהפוך לעיסה והתבלינים יתפזרו באופן שווה.
+ מעבירים לצלחות הגשה, שמים 2-3 כפות יוגורט מעל ומגישים חם. שומרים במקרר עד יומיים.

שבת שלום,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • בייגל כוסמין ויוגורטבייגל כוסמין ויוגורט
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
  • פסטה אפויה עם גבינות, פטריות ואנשוביפסטה אפויה עם גבינות, פטריות ואנשובי
  • לחם מחבת אלוהי ב-15 דקותלחם מחבת אלוהי ב-15 דקות
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מהיר ועצבני, מתכונים, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס