מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » קיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבל

קיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבל

6 בנובמבר 2014 14:15 אין תגובות

הפוסט הזה מוקדש לכל אותם אנשים נפלאים אשר רואים באורז את העיקר ולא את התוספת שליד.
כן כן, אתם יודעים למי אני מתכוונת.
אנחנו לא צריכים איזה עוף שיקשט לנו את הצלחת. כל מה שאנחנו צריכים זה סיר אורז קטן וחמים, כף וחדר סגור (אולי קצת מוזיקה, אבל לא חייבים, אורז וכף זה מספיק).ואז גיליתי את הקיצ'רי, מנה נפלאה של אורז, עדשים אדומות וכמויות היסטריות של שום מטוגן עם תבלינים.בארץ אנחנו מכירים אותה כמנה מהמטבח העירקי. בני העדה נוהגים להכין אותה בימי חמישי, המיטלס מנדיי של העירקים). שהרי בימי חמישי נהגו להוריד את הבשר מהתפריט, כדי להכין את הקיבה לכבוד שבת המלכה. את הקיצ'רי אוכלים בליווי יוגורט קר שמאזן את התיבול העז והמהדרין מעמיסים ביצת עין מעל.
אז נכון, שגרירי המנה היו יהודי עירק אבל כבר בביס הראשון ברור לגמרי שישנה השפעה ההודית מובהקת. אין עם שמרשה לעצמו לשים כמות כזאת של תבלינים בביטחון כה גדול. כשמפשפשים קצת בהיסטוריה של יהודי בבל מגלים שהם ניהלו יחסי מסחר עם הודו ובתקופה קשה יותר גם נדדו להודו והשתקעו שם. אז ככל הנראה סיפחו אל התרבות הקולינרית את טעמיה של הארץ החדשה.

לא רק עירקים התאהבו בקיצ'רי, המאכל הגיע לבריטניה בזמן השלטון של האימפריה הבריטית בהודו, והוא הפך למאכל פופולרי בארוחת בוקר במהלך התקופה הוויקטוריאנית, בשל האפשרות להשתמש בחומרי גלם שנותרו בארוחת הערב של הלילה הקודם. לפי סברה אחרת, המנה הגיעה לסקוטלנד, והפכה לחלק מהמטבח המקומי (היא מופיעה בספר בישול סקוטי משנת 1790) , ורק בהמשך, בעקבות ההתלהבות הוויקטוריאנית מהתרבות והמזון ההודי הפכה לחלק מהמטבח האנגלי.


מתכון לקיצ'רי – אורז עם עדשים אדומות

חומרים ל-4 מנות: 
1 כוס אורז פרסי
1/2 כוס עדשים אדומות
שמן זית (או חמאה)
מלח
1 ראש שום כתוש
2 כפיות כמון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור טחון

להגשה:
יוגורט

אופן הכנה:
+ מבשלים אורז: מחממים סיר בינוני עם 3כפות שמן זית ומטגנים אורז ועדשים דקה-שתיים עד שהם מצופים בשמן.
+ מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה עד שהאורז מוכן.
+ בינתיים מכינים את התבלינים: מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומוסיפים שום. מטגנים דקה עד שריח השום מתחיל לעלות.
+ מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה-שתיים עד שריח התבלינים עולה. נזהרים לא לשרוף את התבלינים.
+ מרכבים ומגישים: יוצקים את תערובת התבלינים החמה על האורז המוכן ומערבבים בעזרת כף עץ רחבה כך שהאורז לא יהפוך לעיסה והתבלינים יתפזרו באופן שווה.
+ מעבירים לצלחות הגשה, שמים 2-3 כפות יוגורט מעל ומגישים חם. שומרים במקרר עד יומיים.

שבת שלום,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • לחם מחבת אלוהי ב-15 דקותלחם מחבת אלוהי ב-15 דקות
  • שקשוקה, ארוחת בוקר מושלמתשקשוקה, ארוחת בוקר מושלמת
  • כריך סטטיםכריך סטטים
  • סלט סלק, רוקט ושקדיםסלט סלק, רוקט ושקדים
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מהיר ועצבני, מתכונים, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס