הוא בהחלט מכונה משומנת (אצל רוב בני אדם, ממש לא כולם)
בנוסף זכינו ביכולת ייחודית – לחרטט את עצמנו.
לפעמים אני נכנסת לגוגל ומתחילה לחפש צירופים לא הגיוניים כגון:
* קובה מטוגן אבל לא משמין
* עוגה דיאטטית
* שמן מרזה
*איך לאכול 4 קילו צ'יפס בלי לסתום את העורקים
לא משנה מה אמצא באיזו כתבה מטופשת בווינט משנת 2012 בתוך תוכי אני יודעת שזה שקר.
ואז אני אומרת לעצמי: חמודה, רוצה לאכול קובה מטוגן? תוכלי אבל צאי מהסרט שלך
ולכן אגיד זאת כאן ועכשיו כדי לא לפתח ציפיות מיותרות אצל קוראי הבלוג
אין עוגיות בריאות!!!!
אז מה שיש שם שיבולת שועל, גם אם הייתה שם חסה בכבודה ובעצמה השילוב בין חמאה לסוכר (בכמות לא הגיונית בכלל) הוציאו לגמרי את המילה "בריאות" מהמשוואה. אז אם בא לכם משהו מתוק זה הזמן להשתיק את המצפון ולהתחיל להנות.
מתכון לעוגיות שיבולת שועל, חמוציות וצ'ילי
חומרים ל-20-25 עוגיות:
1 כוס קמח
2 כוסות שיבולת שועל
1 כפית קינמון
1 כפית צ'ילי (לרגישים אפשר גם פחות)
11/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר דמררה
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס חמוציות
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים למעט החמוציות. מוסיפים חמאה, ביצה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק.
+ מוסיפים חמוציות ומערבבים עד לפיזור.
+ יוצרים כדורים בגודל כדור פלאפל ומשטחים אותם לעיגולים בקוטר 4-5 ס"מ. מסדרים בתבנית במרווחים.
+ אופים 15 דקות, מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד שבוע.
בתאבון,
אלונה
יצא טעים מאד! תודה! הוספתי גם אגוזי מלך ובדיעבד הייתי צריכה להוסיף עוד קצת חמאה שיידבק יותר טוב…