אולי זה בגלל שאני צעירה מספיק אבל אף פעם לא הייתי מבין האנשים שמתרפקים על תקופות קודמות בחיים שלהם.
כשהייתי בבית ספר אבא שלי אמר לי: חכי, חכי את עוד תתגעגעי לימים האלה של חופש וחוסר אחריות. נחשו מה…. היום בו יצאתי מהמסגרת המתישה ההיא היה יום מאושר ואני עדיין לא מעוניינת לחזור לשם.
כשלמדתי בבצלאל המרצים טענו שאנחנו עוד נתגעגע לחופש היצירתי הזה כשנעבוד תחת בוס שרק רוצה להגדיל את הלוגו. בצלאל דווקא הייתה תקופה יפה (ברובה) ולא, אני ממש לא רוצה לחזור לשם. כיף לי ככה בלי העזים שיושבת על צווארי .
שלא תחשבו שאני כל הזמן יושבת לי מבושמת עונג ביום יום. פשוט תמיד מסקרן אותי איך יראו חיי בעתיד ואני סבבה עם העבר אבל הוא כבר עבר 🙂
לא תשמעו ממני משפטים כמו: הדורות הקודמים היו ערכיים יותר, מתחשבים יותר וכו'
לדעתי זה לא נכון. כל דור יש לו את האתגר שלו והמציאות להתמודד והכלים של ההורים או הסבים לא תמיד רלוונטים.
אבל,
אבל, חסרה לי הסבלנות.
סבלנות שהייתה לסבתות שלי לתפור בגדים, ללוש בצק, לגלגל מאות עלי גפן דקיקים, קטנים ומדוייקים.
הייתי רוצה הרבה מזה.
מבאס אותי להביא הבייתה שקית של לחם אחיד. הרי למה קוראים לו אחיד? הוא זהה תמיד, בכל יום , בכל שנה. הוא תמיד מלוח באותה מידה. רך וספוגי באותה מידה. אין בו מגע יד אדם ולי יש פטיש ללחם "טעויות". לחם שמרגישים שנגעו בו ולא דייקו בו או לא התפיחו אותו מספיק זמן ולכן הוא דחוס.
כל מה שלחם טוב צריך הוא סבלנות. אין חומרים יקרים ואין תהליכים מסובכים. פשוט צריך לתת לו את הזמן להתפתח. ללוש מספיק זמן כדי שהוא יפתח את רשת הגלוטן כמו שצריך.
להתפיח מספיק זמן לא פחות ולא יותר כדי שיצא אוורירי במידה.
לתת לו להצטנן לאחר אפיה אחרת הוא יהיה קווצ'.
אין קיצורי דרך.
אבל תחשבו על התמורה, הבית מריח בריח הכי טוב שיכול להיות. לחם טרי עם קצת מלח יאמייייי
אני לא צריכה יותר מזה.
מתכון לבייגל כוסמין ויוגורט
חומרים ל-2 בייגלס גדולים או 10 אישיים
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות מלח
3 כפות סוכר
11/2 כפות שמרים יבשים
1 גביע יוגורט 3%
1 כוס מים פושרים
לקישוט:
שומשום שחור
מלח אטלנטי
אופן הכנה:
+ בקערת מיקסר שמים את החומרים היבשים ומערבבים לפיזור אחיד.
+ מוסיפים יוגורט ומים ולשים בעזרת וו לישה כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה ועד הכפלת הנפח.
+ מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח מקומח קלות. מחלקים ל-2 חלקים ומכדררים. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בתחתית התנור מניחים קערה קטנה עם חצי כוס מים.
+ יוצרים טבעות מכדורים הבצק ומעבירים לתבניות. מברישים במים ומפזרים שומשום ומלח גס מעל. מתפיחים 15 דקות.
+ אופים 35-30 דקות עד לקבלת בייגל זהוב מאוד. מצננים לגמרי ומגישים.
יאללה, אפשר להתחיל ללעוס,
אלונה
שלום
אפשר להכין את הבייגלה רק עם קמח כוסמין?
מה צריך לשנות?
תודה
אפשר, היא יצא פחות אוורירי