מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון

מקלות מלוחים – נשנוש (כמעט) ללא יסורי מצפון

25 באוקטובר 2014 14:18 6 תגובות

הסתיו כבר כאן באופן רשמי. יש הטוענים שבישראל אין סתיו אבל זה ממש לא נכון, בואו לירושלים ותרגישו את ההבדל. אני חובבת גדולה של העונה הזו מכמה סיבות:
בקיץ חם מדי ובחורף הירושלמי קר מדי
אני אוהבת גשם (כשאני בבית מכורבלת בשמיכת פוך ורואה את כל הברדק שבחוץ)
אני מאוד אוהבת מרקים ואפילו בקיץ מקפידה לאכול לפחות פעם בשבוע גם אם זה אומר לשבת מתחת למיזוג תוקפני.אז כצפוי עם הגשם הראשון הרשת הוצפה במתכוני מרקים מדהימים והייתי חייבת למצוא איזה נשנוש פחממתי שיוכל ללוות את כל העונג הזה. תחילה חשבתי על סוג של עוגיות עבאדי אבל אז גיליתי כמה מרגרינה/חמאה/שמן זה מכיל מה שעשה לי קצת רע. גם ככה הבטן ההריונית (חודש 7 וכו') גורמת לי קצת להתגעגע לבטן שלא יוצאת חצי מטר לפני.

לאחר חיפוש די ארוך אחר מתכון שיתאים לכל הדרישות שלי: קראנצי + מלוח + לא משמין יותר מדי + כיף לטבול במרק או לאכול סתם ככה. נמצאה הנוסחה ואותה אחלוק איתכם.
ה"טופינגס" – יעני הקשקושים שלמעלה יכולים להיות כל מה שתרצו: עשבי תיבול, מלח בצבעים, תבלינים בקיצור, כל דבר שבא לכם. אני השתמשתי בשומשום שחור+מלח אטלנטי ובתערובת תבלינים אסיאתית חריפה.

בונוס נוסף הוא שהם נשמרים נהדר כמה ימים אם תשימו אותם בקופסה אטומה


מתכון מהיר למקלות מלוחים

חומרים לכ-40 מקלות באורך 5-6 ס"מ:
11/3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים
1/2 כפית שטוחה מלח

לקישוט והברשה:
ביצה טרופה
שומשום שחור ומלח אטלנטי
תערובת תבלינים חריפה (פפריקה חריפה, כמון, כורכום)
אופן הכנה:
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדם תבנית תנור בנייר אפייה.
+ לשים את חומרי הבצק 2-3 דקות לקבלת בצק חלק.
+ מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעבירים על גבי קרש או מגש להקפאה לחצי שעה.
+ פורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה לרצועות ברוחב ס"מ ובאורך הרצוי (אפשר גם מקלות ארוכים כמו גריסיני האיטלקיים).
+ מברישים בביצה ומפזרים מעל את הטופינגס שבחרתם.
+ אופים 15 דקות להזהבה יפה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר על לשימוש.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • קיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבלקיצ'רי – מתכון לאורז הטעים בתבל
  • פטאייר, המאפה שניצח את אוזני המןפטאייר, המאפה שניצח את אוזני המן
  • חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטןחינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן
  • פירושקי: ה-מתכון מהמטבח הרוסיפירושקי: ה-מתכון מהמטבח הרוסי
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מאפים מלוחים, מהיר ועצבני, מתכונים, פורים, שבועות
« הקודם
הבא »

6 תגובות

  1. שלומית 13 במרץ 2019 בשעה 12:39 הגב

    מתכון נפלא!
    האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
    תודה רבה

    • אלונה אייזנברג 13 במרץ 2019 בשעה 12:48 הגב

      בוודאי, לדעתי יצא אפילו טעים יותר. קמח כוסמין מתאים מאוד למתכון זה

  2. רויטל 11 בספטמבר 2019 בשעה 14:08 הגב

    הי אלונה
    הכנתי עכשיו את הגריסיני עם כוסמין 70%
    יצא ממש לא טוב.
    מה לדעתך קרה?
    תודה מראש

    • אלונה אייזנברג 12 בספטמבר 2019 בשעה 8:04 הגב

      היי רוויטל,
      כדי לענות לשאלתך אני צריכה קצת מידע לגבי הבעיה. האם יצאו לא פריכים? דחוסים מדי?
      להערכתי הבעיה היא כמות הנוזלים. כל סוג קמח דורש כמות שונה של נוזלים והמתכון מותאם לקמח לבן. צריך לראות שהבצן יוצא נוח לעבודה אך לא יבש מדי. ז"א צריך להזהר מהוספת כמות גדולה של קמח.

  3. שמרית 6 במרץ 2022 בשעה 9:49 הגב

    האם אפשר לוותר על שלב ההקפאה?

    • אלונה אייזנברג 1 ביוני 2022 בשעה 5:57 הגב

      אפשר אבל אז הם עלולים לתפוח טיפה יותר

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס