נו???
סיימתם לאכול אוזני המן מתוקות ומתפוררות מדי ?
יופי, אני בינתיים זללתי את המאפים המדהימים הללו שהתחפשו לאוזן המן אך הטעם עולה פי כמה וכמה על הבן דוד המתוק (והמעפן לרוב). המתכון הנפלא הזה זריז ופשוט בצורה מביכה וכמו שכולנו אוהבים ללא התפחה בכלל.
אז איך זה התחיל אתם שואלים….
חג פורים הביא איתו חופש לילדים שביננו וההורים כרגיל נותרו נעולים בכלובים שלהם.
ככה אני זכיתי לשני ימי כיף בחברת האחיינים האנרגטיים שלי. בכל זאת יושבת לי פה בחופשת לידה ואוכלת בצקים להנאתי.
כידוע פורים מלווה בריח חריף של פוליאסטר סיני צבעוני ואני החלטתי לפזר ריחות קצת יותר נעימים בעולם. כך הגעתי להכין את הפטאייר. אחר כך התברר שהמילוי היה מעט "מתקדם" לילדודס. חלקם ירקו בנימוס את מילוי הבצל/סומק/זעתר וזללו בשמחה את הבצק. להגנתי אגיד שחלקם אהבו מאוד ואכלו בשמחה רבה.
יתרון נוסף הוא שה"אוזן" הזו סובלת כל מילוי בזכות הבצק האלסטי. כשהייתי קטנה עוד לפני שעלינו ארצה היו מכינים מאפה דומה מאוד במילוי דלעת. הצעות למילויים נוספים אתן בסוף המתכון. אני אוהבת להכניס לבצק עצמו עלי זעתר טריים, מוסיף טעם וריח מעולה. אם נותרו לכם שאריות בצק, תרדדו אותם דק ותברישו בשמן. לאחר אפייה קצרה יש לכם קרקרים פריכים וטעימים.
מתכון לפטאייר במלית בצל סגול, סומק וגבינת פטה
חומרים ל-25 כיסונים:
לבצק
350 גרם (21/2 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
3 כפות חלב
2/3 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
למילוי:
1 בצל סגול ענק או 2 בינוניים חצוים ופרוסים דק
200 גרם פטה עזים מפוררת
עלים מ-3 גבעולי זעתר
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1/2 כפית סומק טחון טרי
פלפל שחור גרוס
שמן זית להברשה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
+ מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים 4-5 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת עד לרידוד.
+ מכינים מלית: בקערת ערבוב שמים את חומרי המלית ומערבבים. אל תתפתו להוסיף מלח הפטה מלוחה מספיק.
+ מרדדים, ממלאים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ בעזרת כוס ומניחים במרכז כל עיגול כף מלית.
+ מקפלים את שולי העיגול על המלית לקבלת סגירה יפה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מסדרים את המאפים עם הקיפול כלפי מטה ומברישים בשמן זית. מפזרים שומשום מעל.
+ אופים 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים ומחממים סמוך להגשה.
גיוונים ועניינים:
שימו לב, במליות שמכילות בשר אופים על חום של 170 מעלות כ-20 דקות
תרד וגבינות: חבילת תרד מאודה עם מעט פטה וגבינת טבורוג (טוב טעם)
בטטה: פירה בטטה מתובל בהמון פלפל שחור גרוס
בשר: בשר שומני קצוץ (לא טחון) עם המון בצל מטוגן, ביחס של 1:1
עוף ואגוזים: חזה עוף טחון עם אגוזים טחונים דק
בתאבון,
אלונה
נראה מעולה, תודה רבה. אם אני רוצה להכין עם בשר מה אפשר לשים בבצק במקום חלב? להמיר במים? תודה אילנית
היי,
אפשר להמיר את החלב במים. ממליצה להוסיף מעט סומאק וצנוברים למלית הבשר
בתאבון 🙂
נראה מעולה, תודה רבה. אם אני רוצה להכין עם בשר מה אפשר לשים בבצק במקום חלב? להמיר במים? תודה אילנית