מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » חגים » סלט סלק, רוקט ושקדים

סלט סלק, רוקט ושקדים

18 ביוני 2015 11:50 אין תגובות

החום כבר וכאן ויחד איתו הרצון לאכול ארוחה טעימה, מעניינת ולא חמה בכלל. לצערי הרב אני לא מסוג האנשים שיכולים לאכול יום אחרי יום סלט קצוץ ולהנות מזה. אחרי פעם אחת אני משתעממת והולכת לנשנש פחמימות ריקות. וכך התחלתי לחפש סלטים מעניינים שלא יכניסו אותי לדיכאון קליני.

סלק תמיד אהבתי, הוא מתוק ולא סגפני. הוספתי לו עוד כמה חברים כדי להפוך את הארוחה לכיפית עוד יותר. קצת רוקט מריר למצפון ורכז רימונים לחמיצות מגניבה, מעט שמן שומשום ושקדים וסיימנו.

אני יודעת שלא בכל בית יש רכז רימונים ושמן שומשום ובכל זאת אני מאוד ממליצה לא לוותר עליהם הם יוסיפו טעם ייחודי. מה גם  ששני המוצרים האלה מחזיקים מעמד המון זמן ועוד ישרתו אתכם במתכונים אחרים.


מתכון לסלט סלק, רוקט ושקדים חגיגי

חומרים ל-4-6 מנות:

5 סלקים קטנים בקליפתם
צרור רוקט (או ראשד) ללא הגבעולים הקשים קצוץ גס
2 כפיות רכז רימונים
כף שמן שומשום
מלח גס

להגשה:

חופן שקדים פרוסים

אופן הכנה:
+ מבשלים סלק: מבשלים סלקים בשפע מים 30-40 דקות עד שמזלג ננעצת בהתנגדות. בשלב זה אפשר לסנן ולשמור במקרר עד 3 ימים.

+ מרכיבים ומגישים: קולפים בעזרת ידיים את הסלקים ופורסים לשמיניות.
+ מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומפזרים את השקדים מעל.
בתאבון
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • גאלט מנגולד אדום ופטהגאלט מנגולד אדום ופטה
  • קובה / יומן מסעקובה / יומן מסע
  • טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקזטרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז
  • סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחדסופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד
פורסם ב: חגים, טבעוני / צמחוני, מהיר ועצבני, מתכונים, סלטים, פסח, ראש השנה, שבועות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס