החום כבר וכאן ויחד איתו הרצון לאכול ארוחה טעימה, מעניינת ולא חמה בכלל. לצערי הרב אני לא מסוג האנשים שיכולים לאכול יום אחרי יום סלט קצוץ ולהנות מזה. אחרי פעם אחת אני משתעממת והולכת לנשנש פחמימות ריקות. וכך התחלתי לחפש סלטים מעניינים שלא יכניסו אותי לדיכאון קליני.
סלק תמיד אהבתי, הוא מתוק ולא סגפני. הוספתי לו עוד כמה חברים כדי להפוך את הארוחה לכיפית עוד יותר. קצת רוקט מריר למצפון ורכז רימונים לחמיצות מגניבה, מעט שמן שומשום ושקדים וסיימנו.
אני יודעת שלא בכל בית יש רכז רימונים ושמן שומשום ובכל זאת אני מאוד ממליצה לא לוותר עליהם הם יוסיפו טעם ייחודי. מה גם ששני המוצרים האלה מחזיקים מעמד המון זמן ועוד ישרתו אתכם במתכונים אחרים.
מתכון לסלט סלק, רוקט ושקדים חגיגי
חומרים ל-4-6 מנות:
5 סלקים קטנים בקליפתם
צרור רוקט (או ראשד) ללא הגבעולים הקשים קצוץ גס
2 כפיות רכז רימונים
כף שמן שומשום
מלח גס
להגשה:
חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה:
+ מבשלים סלק: מבשלים סלקים בשפע מים 30-40 דקות עד שמזלג ננעצת בהתנגדות. בשלב זה אפשר לסנן ולשמור במקרר עד 3 ימים.
+ מרכיבים ומגישים: קולפים בעזרת ידיים את הסלקים ופורסים לשמיניות.
+ מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומפזרים את השקדים מעל.
בתאבון
אלונה