מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » מרק שעועית שחורה ועל בישול ארוך שחייב להגיע לסופו

מרק שעועית שחורה ועל בישול ארוך שחייב להגיע לסופו

9 בדצמבר 2014 14:10 אין תגובות

אני לא מכירה אדם אחד שלא אוהב מאכלים שהתבשלו שעות ארוכות.
יש משהו כל כך מחמם ומנחם בקדרה או מרק שספג חום בנחת. הטעמים מתמזגים לאחד, המשפט "השלם גדול מסך חלקיו" רלוונטי במקרים הלאה מאוד.
אבל יש את הרגע הזה בסוף, חצי שעה לפני הסיום שאני כבר מאבדת את הסבלנות ונמאס לי.
רוצה לאכול! ולא בא לי לחכות אפילו לא רגע אחד.
אולי זה כל הקסם?
להגיע זועם לצלחת ואז יש הרבה יותר ממה להתנחם

לא בגלל החורף הקר אני כותבת את הפוסט הזה דווקא עכשיו.
אלא כי אני כבר קצת מיציתי את תהליך הבישול שמתרחש לי בבטן. עוד 3 ימים אני מגיעה לסוף החודש התשיעי והעוברה הנחמדה שיושבת לי בגוף מסרבת להתפנות.
אורי אומר שהיא לא רוצה לצאת כי נעים לה אני מאכילה אותה בדברים טעימים.
אבל הסבלנות שלי הגיעה לקיצה אז יאללה…… החוצה!!


מתכון למרק שעועית שחורה

חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג גרונות הודו
2 כוסות (לפי השרייה) שעועית שחורה מושרת למשך לילה ומסוננת
1/4 כוס שמן זית
4-5 בצלי שאלוט קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף קצוץ דק בלי גרעינים
עלים מ-2 גבעולי תימין
כפית כמון
כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

+ שמים גרונות הודו בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה ובסיר חצי מכוסה. מכפים את הקצף שעולה מדי פעם.
+ בסיר נוסף מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא מעט מתרככת. מסננים.
+ מוסיפים את השעועית המבושלת לסיר עם הגרונות, מוסיפים מים במידת הצורך ומבשלים על להבה נמוכה שעה. עד שהשעועית רכה לגמרי ומתחילה להתפרק.
+ מוציאים את הגרונות ומצננים מעט. מפרקים את הבשר מהעצמות בעזרת ידיים ומחזירים למרק. את העצמות זורקים.
+ מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצלים, שום פלפל ירוק וימין דקה-שתיים עד שריח השום עולה. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד דקה.
+ מעבירים את תערובת התבלינים לסיר עם המרק ומערבבים. טועמים וממליחים במידת הצורך. מגישים חם או שומרים במקרר עד 4 ימים.

אלונה

אולי תאהבו גם:

  • קוטאב – QUTABקוטאב – QUTAB
  • בייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבלבייגלה זיתים, עגבניות מיובשות וקשקבל
  • חבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'יליחבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'ילי
  • פיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקוםפיצה אחיינים – הפיצה המהירה ביקום
פורסם ב: בשר ועוף, מרקים, מתכונים, עיקריות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס