מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » טבעוני / צמחוני » סלט שעועית בובס, סלרי ושמיר

סלט שעועית בובס, סלרי ושמיר

12 במאי 2017 11:04 אין תגובות

היא בשרנית ומתוקה, מתאימה כעיקרית ביום קיץ חם או חלק ארוחת מאזטים. שעועית בובס לא קטנייה מפונקת, רק בשלו אותה עד הסוף, עד שהיא מתחילה להתפרק, תוסיפו מלח גס ומיץ לימון בנדיבות והיא מוכנה. אם אין אורחים בסביבה כדאי לאכול אותה עם הידיים, לחיצה קטנה על הקליפה הדקה והיא גולשת אל תוך הפה רכה וטעימה. בימים לוהטים במיוחד כשאין חשק לאכול מנות חמות וכבדות אני מוסיפה לשעועית השמנמנה שמיר (ים שמיר) וקצת סלרי שהופכים אותה לסלט משביע ומרענן.

בקשה קטנה: אל תתפתו להחליף אותה בשעועית מסוג אחר, אין לה תחליף 🙂

שימו לב, אפשר לבשל את השעועית יום קודם, לערבב עם מיץ לימון ושמן זית ולשמור במקרר. סמוך להגשה קוצצים את השמיר והסלרי ומערבבים את כל החומרים יחד.


מתכון לסלט שעועית בובס, סלרי ושמיר

חומרים ל-6 מנות יפות או 8-10 מזטים:

400 גרם (1 שקית) שעועית בובס מושרת למשך לילה
1/2 צרור שמיר קצוץ דק בלי הגבעולים העבים
5 גבעולי סלרי בלי העלים
מלח אטלנטי
מיץ מלימון בינוני
1/2 כוס שמן זית עדין
להגשה: 
טחינה מוכנה מעט דלילה

אופן הכנה:
+ מבשלים שעועית על להבה בינונית בשפע מים (בלי מלח) בסיר חצי מכוסה כשעה ורבע עד שהשעועית רכה ומתחילה להתפרק. מסננים ומצננים מעט. בשלב זה אפשר להוסיף מיץ לימון ושמן ולשמור במקרר עד להגשה.
+ בקערת ערבוב שמים את השעועית, שמיר וסלרי ומתבלים במלח. מערבבים היטב ומגישים עם טחינה.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזוןסלט אורז אדום, נענע וירקות צלויים וכמה מילים על הצלת מזון
  • פיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגשפיתות ממולאות נוסח צפון קווקז – צ'פאלגש
  • קובה / יומן מסעקובה / יומן מסע
  • לבנה ביתיתלבנה ביתית
פורסם ב: טבעוני / צמחוני, מתכונים, סלטים, תוספות תגיות: סלט שעועית קיצי
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס