מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
  • סדנאות וארוחות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי ושו"ת
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • דברו איתי
  • אודות
  • Newsletter
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » כרובית ממולאת בשלמותה

כרובית ממולאת בשלמותה

2 בפברואר 2014 4:44 אין תגובות

אוהבת כרובית אנוכי!
זו לא סתם הידלקות קצרה, לא חיבה , לא הערכה, לא להט רגעי… אהבה אמיתית.

כרובית בטחינה, כרובית כבושה, כקציצות, כמרק.
אבל הכי הכי סתם ככה אפויה בשלמותה בתנור עם לימון וטונות מלח גס ושמן זית.

ואז עשיתי ניסוי, מלאתי אותה בבשר ועטפתי בפירורים. נחשו מה, כבר הכנתי אותה שוב פעמיים השבוע.


מתכון לכרובית ממולאת בבשר

חומרים לכרובית בינונית:
כרובית בינונית ללא העלים
למילוי:
1/2 ק"ל בשר טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול מגורר בפומפיה
חצי צרור עירית קצוצה (או בצל ירוק)
מלח
לציפוי: 
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
כוס פרורי לחם

אופן הכנה:
+ מבשלים כרובית בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-10 דקות עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומצננים מעט.
+ בקערה בינונית מערבבים את חומרי המלית.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הכרובית. לוקחים מעט מהמלית בכף יד ודוחפים בין הפרחים. כך ממשיכים עד שהמלית נגמרת.
+ מעבירים ביצים לצלחת רחבה ומוסיפים תבלינים ומלח. מערבבים. בצלת אחרת שמים את פירורי הלחם.
+ טובלים את הכרובית מכל הכיוונים בביצה ואז מעבירי םלצלחת עם פירורי הלחם. מצפים אותה מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית.
+ אופים כ-40 דקות עד לקבלת כרובים שחומה. מגישים חם למרכז שולחן ופורסים מול האורחים.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדיסלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי
  • פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקיפידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי
  • שבלולי תרד, פטה וקשקבלשבלולי תרד, פטה וקשקבל
  • צ'ודו דלעת ואגוזי מלךצ'ודו דלעת ואגוזי מלך
פורסם ב: בשר ועוף, מתכונים, עיקריות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
שבלולי תרד, פטה וקשקבל

שבלולי תרד, פטה וקשקבל

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

עוגיות צ'דר ופלפל שחור

פסטו עלי גפן צעירים

פסטו עלי גפן צעירים

פחלווה של רוזי

פחלווה של רוזי

מרק עדשים, פטריות ושמיר

מרק עדשים, פטריות ושמיר

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

אלו גובי – תבשיל כרובית הודי

מנטי ארמני

מנטי ארמני

צ'יבורקי CHIBUREKI

צ'יבורקי CHIBUREKI

קוטאב – QUTAB

קוטאב – QUTAB

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

פיתה כוסמין ממולאת בזעתר וגבינת חמד

חנומה HANUMA

חנומה HANUMA

אדג'יקה – ADJIKA

אדג'יקה – ADJIKA

לחמניות בית ספר

לחמניות בית ספר

משתה קווקזי

משתה קווקזי

סדנת כיסונים

סדנת כיסונים

  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי ושו"ת
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
Follow on Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס