מה בא לך לאכול?
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
בלושה
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
  • מתכונים
    • מאפים מלוחים
    • מטבח קווקזי
    • מהיר ועצבני
    • בשר ועוף
    • סלטים
    • עיקריות
    • תוספות
    • חגים
      • פורים
      • חנוכה
      • פסח
      • ראש השנה
      • שבועות
    • ממרחים ורטבים
    • טבעוני / צמחוני
    • מרקים
    • מתוק
  • מטיילת ואוכלת
    • בירושלים
    • בארץ
    • בעולם
  • כל מני
  • סדנאות וארוחות
  • דברו איתי
  • אודות
דף הבית » מתכונים » בשר ועוף » כרובית ממולאת בשלמותה

כרובית ממולאת בשלמותה

2 בפברואר 2014 4:44 אין תגובות

אוהבת כרובית אנוכי!
זו לא סתם הידלקות קצרה, לא חיבה , לא הערכה, לא להט רגעי… אהבה אמיתית.

כרובית בטחינה, כרובית כבושה, כקציצות, כמרק.
אבל הכי הכי סתם ככה אפויה בשלמותה בתנור עם לימון וטונות מלח גס ושמן זית.

ואז עשיתי ניסוי, מלאתי אותה בבשר ועטפתי בפירורים. נחשו מה, כבר הכנתי אותה שוב פעמיים השבוע.


מתכון לכרובית ממולאת בבשר

חומרים לכרובית בינונית:
כרובית בינונית ללא העלים
למילוי:
1/2 ק"ל בשר טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול מגורר בפומפיה
חצי צרור עירית קצוצה (או בצל ירוק)
מלח
לציפוי: 
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
כוס פרורי לחם

אופן הכנה:
+ מבשלים כרובית בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-10 דקות עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומצננים מעט.
+ בקערה בינונית מערבבים את חומרי המלית.
+ מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
+ פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הכרובית. לוקחים מעט מהמלית בכף יד ודוחפים בין הפרחים. כך ממשיכים עד שהמלית נגמרת.
+ מעבירים ביצים לצלחת רחבה ומוסיפים תבלינים ומלח. מערבבים. בצלת אחרת שמים את פירורי הלחם.
+ טובלים את הכרובית מכל הכיוונים בביצה ואז מעבירי םלצלחת עם פירורי הלחם. מצפים אותה מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית.
+ אופים כ-40 דקות עד לקבלת כרובים שחומה. מגישים חם למרכז שולחן ופורסים מול האורחים.

בתאבון,
אלונה

אולי תאהבו גם:

  • שניצל אפוי בציפוי ביסלישניצל אפוי בציפוי ביסלי
  • חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטןחינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן
  • מרק שעועית שחורה ועל בישול ארוך שחייב להגיע לסופומרק שעועית שחורה ועל בישול ארוך שחייב להגיע לסופו
  • סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחדסופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד
פורסם ב: בשר ועוף, מתכונים, עיקריות, תוספות
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

מה בא לך אכול?
תבשיל אוסובוקו וערמונים

תבשיל אוסובוקו וערמונים

סלט ירקות צלויים של יפית

סלט ירקות צלויים של יפית

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

טרה – תבשיל חובזה חגיגי של יהודי קווקז

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

פידה – מאפה תרד וגבינות מופלא מהמטבח הטורקי

עוגיות שקדים סופר פריכות

עוגיות שקדים סופר פריכות

בורקס בשר חגיגי

בורקס בשר חגיגי

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

חינקל – מרק הדגל של מטבחי דאגסטן

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

בצל ממולא באורז עגול, עגבניה, פטרוזיליה ונענע מיובשת ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

סופריטו עוף, תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

חצילים ממולאים בפסטו כוסברה

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

"ברזאולה עצלנים" מתכון פשוט לשייטל כבוש

חומוס עדשים ברבע שעה

חומוס עדשים ברבע שעה

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

סלט גזר שהתחפש לסלט פפאיה תאילנדי

כובאנה כרישה

כובאנה כרישה

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

באחש – אורז ירוק עם פרגיות

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

בלושה בפייס
  • בשר ועוף
  • חגים
  • טבעוני / צמחוני
  • מהיר ועצבני
  • מאפים מלוחים
  • מטבח קווקזי
  • עיקריות
  • תוספות
בלושה באינסטוש
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

הירשמו לקבלת עדכונים במייל

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס