וישנם מאכלים ששורדים את התקדמות האדם, עד כדי כך הם מקסימים אותנו שאנחנו משאירים אותם בקרבנו למרות שכבר אין סיבה ממשית להכין אותם ממש כך. הקטגוריה הכי מפורסמת הן אותם מאכלי פתיליות שרבים מאיתנו אוהבים לזלול גם אם הפתיליות נעלמו כליל מהמטבח הביתי.
כריך סטטים הוא מאותו הסוג. גיליתי אותו לראשונה דרך סרטון של גיל חובב.
לא הכרתי סטטים מימי, אבל את הכריך שלהם אני אהבתי מאוד.
המתכון פשוט וכל כך הגיוני, בן אדם הולך לדפוק אבנים כל היום והוא צריך ארוחה מזינה ומשביעה.
אז מה יעשה המסכן אתם בטח שואלים את עצמכם?
יקח כיכר לחם פשוטה וימלא אותה בכל טוב, כל מה שהגוף צריך במנה אחת. בלי קופסאות למיקרו ושקיות ניילון מרשרשות. בלי הזמנות בטלפון שאיזה מקום הזוי אשר ישרוף את ההמבורגר. בלי צורך לחפש שקית קטשופ שתנסה לרומם את השניצל הדלוח.
ובנוסך לכל זה יוצא לו מזה כיסא נוח ברכבת בדרך לעבודה (כן, במקור יושבים עליו)
זה הזמן לרדת אל המכולת השכונתית ולרכוש כיכר לחם אחיד או חלה מרובעת כמו בצילום.
במקור יושבים על הכריך וכך נוזלי הסלט נספגים הייטב בלחם, אבל אני העדפתי לשים ערמת ספרים מעל. למרות הרצון העז שאורי, בעלי הפגין, הוא ממש רצה לעזור לי בשלב הזה.
מתכון לכריך סטטים
חומרים לכיכר לחם:
1 כיכר לחם אחיד שלם או חלה מרובעת
20 עגבניות שרי תמר
3 שיני שום קצוצות גס
250 גרם פטה חתוכה לקוביות גדולות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
15 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
מלח גס
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה:
+ חותכים את קצה הלחם ומרוקנים את החלק הרך בעזרת הידיים (אפשר להכין מזה קרוטונים).
+ בקערת ערבוב גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט.
+ ממלאים את הלחם בסלט ולא דוחסים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים מעל הכיכר ערמה של ספרים כבדים עד שהכיכר נמעכת. משהים כך 15-20 דקות.
+ פורסים לפרוסות עבות (2-3 ס"מ) ומגישים מייד.
בתאבון,
אלונה
הי,
לא הצלחתי להבין איזה מין כריך זה, עד שהבנתי שיש טעות קטנה:
סתתים.
כי הם עובדים בישיבה. 🙂
חוץ מזה,הבלוג והמתכונים -כייפים!
תודה עליהם!